Sund Kost >> Ernæring

To Typer af Mineraler i Fødevarer

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret December 27, 2018

Mineraler er afgørende for, at den struktur i alle kroppens væv, herunder tænder, knogler, blod, hud og muskler. Disse væsentlige, ikke-økologiske næringsstoffer er til stede i hver eneste celle, og tegner sig for omkring 4 procent af din kropsvægt, ifølge den Amerikanske Diætetiske Association. De arbejder også i et samspil med vitaminer, enzymer og co-enzymer, til at regulere energi produktion, væskebalance og mange andre kritiske processer. Mineraler tilhører to kategorier, baseret på hvor meget du har brug for.

Vigtige Mineraler

Din krop kræver relativt store mængder af visse mineraler, herunder calcium, fosfor, magnesium, klorid, natrium og kalium, til at fungere ordentligt. Disse næringsstoffer er kendt som vigtige mineraler, eller makro-mineraler, fordi du har brug for mere end 250 milligram om dagen. De fleste større mineraler faktisk har anbefalet indtag over 1.000 milligram per dag. Calcium og fosfor er de to primære komponenter af knogler og tænder. Calcium fremmer også normal nerve-og muskelfunktion, mens fosfor, der hjælper med at generere energi. Magnesium giver struktur til knoglerne og hjælper med at kontrollere blodsukkeret. Chlorid, natrium og kalium er elektrolytter, der arbejder sammen for at holde væsker og mineraler i balance på det cellulære niveau.

Trace Mineraler

Trace mineraler er lige så vigtig for din sundhed som vigtige mineraler, men er nødvendige i meget mindre mængder – færre end 20 milligram per dag. Din krop rent faktisk har behov for mindre end 1 mg en dag i de fleste trace mineraler, herunder chrom, kobber, fluor, jod, molybdæn og selen. Chrom hjælper med at regulere blodsukkeret, kobber, der bruges til at producere røde blodlegemer, fluor hjælper med at hærde tandemaljen, jod er en integreret del skjoldbruskkirtlen sundhed, molybdæn hjælper kroppen bruge lagret jern og selen er en vigtig antioxidant. Du har brug for større – men stadig relativt små mængder af jern, zink og mangan. Jern er afgørende, at energi produktion, zink støtter normal vækst og mangan er involveret i knogledannelse.

Almindelige Ubalancer

Mineraler forekomme i en bred vifte af fødevarer, men visse fødevarer, såsom tørrede bønner, ærter og linser, nødder, frø, tørret frugt, mørk grøn grøntsager og fuldkorn – har tendens til at være særligt rige kilder. Fordi den standard Amerikansk kost understreger forarbejdede fødevarer over hele fødevarer, er det ikke ernæringsmæssigt afbalanceret. De fleste mennesker i de Forenede Stater indtager alt for meget natrium og ikke får nok calcium, kalium eller, ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture. Frugter, grøntsager og visse typer af fisk, er blandt de bedste kilder til kalium, mens mejeriprodukter og calcium-berigede fødevarer er høj i calcium. Forarbejdede fødevarer er ansvarlig for de fleste af natrium i den Amerikanske kost.

Overvejelser

Varmen ikke forringe eller ødelægge mineraler, det bare gør dem mere koncentreret med tørrede abrikoser er fire gange højere i kalium-og næsten syv gange højere i jern end friske abrikoser. Visse mineraler, som er mere let absorberes, når de indtages sammen med – eller uden – specifikke næringsstoffer eller fytokemikalier. Oxalater, som forekommer i mange plante-baserede fødevarer, reducere absorption rate af calcium, magnesium og jern. Koffein påvirker også calcium, som betyder en høj natrium indtag. Phytates, som er udbredt i hele korn, delvis hæmmer optagelsen af calcium, magnesium, jern og zink. På den anden side, kan du i høj grad øge mængden af jern, du er i stand til at optage fra vegetabilske kilder, ved at forbruge dem med fødevarer, der er højt indhold af vitamin C.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære