Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er de To Vigtigste Formål er, At Kulhydrater Tjene?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 09 December, 2018

Kulhydrater er afgørende for to forskellige funktioner i din krop, energi og fordøjelse. De fleste typer af kulhydrater, som stivelse og sukker, nedbryde til glukose, som er den simpleste form for kulhydrat og kroppens primære energikilde. Fiber er en anden type af kulhydrat, er afgørende at normal fordøjelse, men det er der ikke nedbrydes til glukose. Næsten alle fødevarer i din kost, give nogle kulhydrater, men forarbejdede fødevarer, er der ofte en mangel på fibre.

Energi

Kulhydrater kan enten være simple eller komplekse, men begge typer i sidste ende bliver omdannet til glukose. Simple kulhydrater er sukker og kan være naturligt forekommende eller tilsættes til fødevarer. Naturlige sukkerstoffer, der findes i frugt, mejeriprodukter, grøntsager, bælgfrugter og andre whole foods. Fruktose, for eksempel, er et simpelt kulhydrat sukker i frugt. Tilsat sukker, såsom sukker og druesukker, er pakket ind i forarbejdede fødevarer, som er generelt lav i næringsstoffer og høj i kalorier. Under fordøjelsen, enzymer i din tyndtarm hurtigt metabolisere sukker omdannes til glukose og sende det ind i din blodbane for energi.

Komplekse kulhydrater er stivelse fra kartofler, ærter, majs, hele korn og mange andre fødevarer. Stivelse gennemgå mange faser af konverteringen i din fordøjelseskanalen, før de konverterer til glukose. På grund af forskellige transittider i din tarm, sukker giver dig en hurtig burst af energi, mens stivelse give mere af et vedvarende energi-niveau.

Andre Energi-Funktioner

Hormonet insulin, der hjælper celler afhente glukose i blodet, så de har øjeblikkelig energi til at fungere. Eventuelle resterende glukose, som er tilovers, er omdannet til en kompleks kulhydrat kaldet glykogen. Du lever og muskler til at lagre nok glykogen til brændstof med op til ca to timers energisk aktivitet, rapporter præsidentens Rådet om Fysisk Fitness og Sport. Når glykogen butikker med ud at køre, vil du sandsynligvis føle træg og ude af stand til at afslutte din rutine.

Fordøjelse

Normal fordøjelse og funktion af din tarm er afhængig af tilstrækkelig fiber indtagelse. Fiber, en form for komplekse kulhydrater, der kommer fra vegetabilske fødevarer som frugt, grøntsager, bælgfrugter og nødder. Opløselige fibre er bøjelig indvendige del af cellevæggene, der holder vand. Det kommer fra den bløde indersiden af frugt og bønner samt havregryn. Opløselige fibre binder med vand i din tarm, langsommere fordøjelse og stabiliserer blodsukkeret.

Uopløselige fibre er den faste del af cellevæggene. Kan du have en hård tid på at tygge uopløselige fibre, og det har en tendens til at holde sin form, selv i din afføring. Uopløselig fiber-hastigheder fordøjelsen, lindrer forstoppelse og gør din afføring blød. De fleste fiber fødevarer, der indeholder begge typer af fiber, men har højere koncentrationer af den ene type frem for den anden.

Anbefalede Indtag

Det er vigtigt at forbruge nok kulhydrater hver dag til brændstof din træning samt dine daglige aktiviteter. I henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010, din kost bør bestå af 45 til 65 procent kulhydrater. For den gennemsnitlige 2,000 kalorie diæt, det svarer til 225 325 gram carbs, fordi kulhydrater har 4 kalorier per gram. Fiber har en særskilt anbefaling, fordi den ikke konverterer til glukose. Du har brug for 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier, du har i din kost. Hvis du følger en 2,000 kalorie diæt, bør du få 28 gram fibre hver dag.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære