Sund Kost >> Kost

Hvad Er To Fordele ved at Spise Olier?

Fedt er en vigtig del af din kost. Folk bruger olier næsten dagligt til madlavning og til støvregn over salater. Mens nogle olier, såsom hærdet vegetabilsk olie, der kan bidrage til kræft, hjertesygdomme og slagtilfælde, i henhold til American Heart Association, andre-såsom oliven og kokos olier -- kan være nyttige i at reducere risikoen for hjertesygdomme og diabetes. I sin bog, "Den Smager af Ayurveda," Amrita Sondhi anbefaler at vælge olier, der har været afledt af nødder eller frø, uden brug af kemikalier, og indarbejde disse sunde olier i din kost for at forbedre smagen af mad.

Hjerte-Kar-Fordele

Sunde umættede fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer såsom olivenolie, kan sænke risikoen for hjertesygdom og associerede faktorer, såsom forhøjet blodsukker, et symptom af type 2-diabetes, i henhold til American Heart Association. Olivenolie har det højeste beløb af monoumættede fedtsyrer, en ejendom, der kan bidrage til at regulere dårlig kolesterol (LDL) og øge mængden af det gode kolesterol, HDL. Faktisk, indtager 2 spsk jomfru olivenolie hver dag kan reducere oxidation af LDL (dårlig kolesterol).

Anti-Inflammatoriske Fordele

Naturlige olier såsom kokosolie, olivenolie, hørfrøolie, valnødder, avocado og hampfrø er iboende anti-inflammatoriske egenskaber. For eksempel, olivenolie indeholder oleocanthal, en blanding henføres til den anti-inflammatoriske egenskaber af ekstra jomfru olivenolie. Kroppen bruger monoumættede fedtsyrer i olivenolie til at reducere inflammation og lindre virkningerne af inflammatoriske sygdomme, som astma og gigt.

Forsøger Fiskeolie

At spise fisk såsom sø ørred, tun, sardiner, og salmons mindst to gange om ugen, vil give dig en god kilde til omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer, der stammer fra at spise friske fisk kan også sænke risikoen for hjerte-kar-sygdomme. University of Maryland Medical Center rapporterer, at fiskeolie indeholder 2 typer af omega-3 fedtsyrer, at støtte i at sænke for højt blodtryk, begrænse risikoen for hærdning arterier (åreforkalkning), hjerteanfald og slagtilfælde.

Madlavning med Kokos-eller Olivenolie

Olivenolie kan bruges til tørring, sautéing og støvregn over salater og brød. En spiseskefuld af olivenolie indeholder omkring 120 kalorier. Du kan også bruge kokosolie i din mad; Men den Ernæring Data viser, at kokosolie er højt indhold af mættet fedt, hvilket kan øge niveauet af dårlige kolesterol i blodet, disponerende du risikoen for slagtilfælde og hjertesygdomme. Det er bedst at moderat forbrug af kokosolie.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære