Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Majroer Højt I?

Den bitre smag af roer har en tendens til at slå nogle folk væk, men det smag indikerer, at du er at spise sunde stoffer, der kan bekæmpe kræft. En løgformet rodfrugt med hvidt kød, majroer, have næppe spor af fedt og få kalorier, og giver vigtige mineraler. De er endnu bedre kilder af flere vitaminer og fibre.

C-Vitamin

En kop længdeenhed, rå roer leverer næsten en tredjedel af den anbefalede daglige indtag af c-vitamin Vitamin C er en af kroppens primære antioxidanter. I denne rolle, det beskytter cellerne mod skader, der forårsager hjerte-kar-sygdomme og andre kroniske helbredsproblemer. Uden C-vitamin, din krop ikke kan producere kollagen er nødvendige for at støtte bindevæv og hud. Det hjælper også immunforsvaret ved at stimulere produktionen af hvide blodlegemer, der neutraliserer bakterier og vira.

Vitamin B-6

Vitamin B-6 fungerer som et coenzym, hvilket betyder, at det skal være til stede, før andre enzymer, der er ansvarlige for at skabe energi kan gøre deres job. Immunforsvaret er afhængig af vitamin B-6 til at hjælpe syntetisere hvide blodlegemer. Vitamin B-6 også holder niveau af aminosyren homocystein inden for normale grænser. Da høje niveauer af homocystein er forbundet med en øget risiko for hjerte-kar-sygdom, vitamin B-6 kan hjælpe med at holde dit hjerte sundt. En kop længdeenhed majroer har 9 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin B-6.

Fiber

De opløselige fibre findes i roer sænker niveauet af kolesterol og forhindrer store udsving i blodsukkeret efter et måltid. Majroer har også uopløselige fibre, som holder maden bevæger sig gennem fordøjelseskanalen, der forhindrer forstoppelse og behandler symptomer på irritabel tyktarm. Mænd får 6 procent af den anbefalede daglige indtag af fiber og kvinder få 9 procent fra 1 kop længdeenhed majroer.

Fytokemikalier

Korsblomstrede grøntsager, såsom roer, kål og broccoli indeholder svovl-baserede kemikalier, der er ansvarlig for deres bitre smag. De kemikalier, der er kendt under forskellige navne -- i de anlæg, de er, der kaldes glucosinolater, men de er fordøjet i former, kaldet isothiocyanates. Uanset navnet, de kan forebygge kræft ved at fjerne kræft-fremkaldende stoffer fra kroppen, at forhindre kræftceller i at vokse og hjælper cellerne kamp mod skader fra kræftfremkaldende stoffer. Roer er opført som den fjerde højeste kilde af glucosinolater, ifølge Linus Pauling Institute.

Majroe Greens

Majroe grønne top er ofte fjernet efter høst, men de er spiselige, hvis du finder dem stadig er fastgjort. Majroe greens giver om den samme næringsværdi som majroe rod, bortset fra at de er usædvanlig høj kilder til vitamin A og K. En kop hakkede rå majroe greens indeholder mere end 100 procent af den anbefalede daglige indtag af K-vitamin og over 200 procent af vitamin A.

Forberedelse Tips

Brug majroer samme måde, som du ville forberede andre rodfrugter. Mos dem og tjene dem alene eller sammen med kartoffelmos, eller stege dem med gulerødder og søde kartofler. De fungerer også godt, revet eller skåret i skiver og lægges til salater. Sauter snittede roer og spinat i olivenolie og drys dem med citronsaft og et strejf af muskatnød lige før servering. Krydderier at parre godt med majroer omfatter purløg, oregano og timian. Du kan reducere bitterhed majroe greens ved at koge dem, så serverer dem med en vinaigrette eller krydderier dem med soja sauce, ingefær og sesam olie.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • nærbillede af en økologisk majroe. billede af inacio pires fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære