Sund Kost >> Kost

Hvad Er I Gurkemeje, Der Gør det Gavn?

Ud over at give fødevarer en gul farve, gurkemeje kan også give sundhedsmæssige fordele på grund af den curcumin, det indeholder. Dette krydderi, som har været anvendt i over 4000 år som en traditionel medicin til behandling af sår, hud sygdom, leverproblemer og fordøjelsessygdomme i lande, herunder Indien, Kina og Indonesien.

Aktivt Stof

Curcumin er en antioxidant, der udstiller kræft-forebyggelse og anti-inflammatorisk aktivitet, ifølge en artikel offentliggjort i "Cellulær og Molekylær biovidenskab" i juni 2008. Som en antioxidant, der forhindrer cell skader fra stoffer, kaldet frie radikaler. Men selvom det kan være gavnligt for behandling eller forebyggelse af en lang række sundhedsmæssige problemer, at meget af den forskning, der på sin bruger, er stadig i de indledende faser ved hjælp af reagensglas og dyr frem for mennesker, ifølge University of Maryland Medical Center.

Potentielle Sundhedsmæssige Fordele

Curcumin kan være til gavn for forebyggelse eller behandling af tilstoppede arterier, gigt, bugspytkirtel og tyktarm kræft, colitis ulcerosa, inflammatoriske tarm sygdom, højt kolesterol og psoriasis, ifølge en artikel offentliggjort i "Biokemiske Farmakologi" i februar 2008. Det kan også bidrage til at forebygge sygdomme, der skyldes betændelse, herunder hjertesygdom, lungesygdom og neurodegenerative sygdomme som Alzheimers og Parkinsons sygdomme på grund af dets anti-inflammatoriske effekter, bemærker en artikel offentliggjort i "The International Journal of Biochemistry & Cell Biology" i januar 2009. Curcumin kan binde metaller som jern og kobber samt, noter 2008 "for Cellulær og Molekylær biovidenskab" artikel, hjælpe med at slippe overskydende metaller i kroppen.

Sikkerhed

Mens curcumin er sikkert, selv i relativt høje beløb på op til 12 gram per dag, så længe som tre måneder for de fleste mennesker, tjekke med din læge, før du bruger mere end det beløb af gurkemeje, der typisk findes i fødevarer. Det kan forårsage mavesår og dårlig mave, lavere blodsukker niveau og øge risikoen for galdesten hos dem, der er modtagelige for dem, hvis de tages i høje doser i lang tid. Curcumin kan interferere med kemoterapi medicin på grund af sin antioxidant aktivitet og kan interagere med medicin, herunder blodfortyndende medicin, diabetes medicin, og antacida, hvilket øger risikoen for skadelige virkninger.

Tilføjelse af Gurkemeje til Din Kost

Gurkemeje har en jordagtig smag og går godt med krydret mad, hvilket er hvorfor det er ofte brugt i karryretter. Lave en ris pilaf med gurkemeje, basmati ris, cashewnødder, rosiner og kokos mælk eller prøv din hånd på kylling tikka masala, som indeholder kylling marineret i yoghurt og krydderier, toppet med en krydret tomat fløde sauce indeholder gurkemeje. Du kan også drys gurkemeje på omeletter, kogt open-faced ost sandwich, suppe, ris, tv guide og sauterede grønne bladgrøntsager til at tilføje smag til disse retter og øge din gurkemeje indtag.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Eising/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære