Sund Kost >> Ernæring

Tun Sandwich & Sundhed

At spise fisk på en regelmæssig basis, tilbydes en række sundhedsmæssige fordele, herunder en reduceret risiko for hjertesygdomme. Næsten halvdelen af Usa, men ikke spiser fisk en gang om ugen, ifølge Harvard School of Public Health. Hvis du har begrænset adgang til frisk eller frossen fisk, eller vil du blot foretrækker en mere bekvem måde at spise fisk, hvilket gør tun sandwich med tun på dåse hjælper dig med at integrere flere fisk i din kost.

Udbytte af Protein

At spise tun sandwich gavner dit helbred på grund af indhold af protein. Tun indeholder komplet protein, hvilket betyder, at det indeholder alle de aminosyrer som kroppen har brug for for at fungere. Gør din sandwich med en halv dåse tun tilføjer 21 gram protein til dit måltid, eller cirka 35 procent af den daglige protein krav om et gennemsnit på 150 pund enkelte, ifølge Iowa State University Extension. Din krop bruger dette protein for at vedligeholde væv i hele kroppen, støtte nye celle vækst og bidrage til at bevare celle-funktion.

Drage fordel af fuldkorn

Tun sandwich lavet på hele korn brød øge dit indtag af fuldkorn, fødevarer vigtigt for et godt helbred. En kost rig på fuldkorn ser ud til at forebygge sygdom -- det korrelerer med nedsat forekomst af type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdom, og kan også mindske din risiko for nogle kræftformer, ifølge Linus Pauling Institute. Fuldkorn giver også en kilde til fiber, så de hjælpe med at holde dig følelsen fuld efter et måltid, og fremme en stabil blodsukker og forebygge fordøjelses problemer såsom forstoppelse. En tun sandwich lavet med to skiver af hele korn brød giver to ounce-ækvivalenter af hele korn, der hjælper dig med at nå de 2 til 3 ounce af hele korn, der anbefales dagligt af det AMERIKANSKE Department of Agriculture.

Tun Sandwich og Kviksølv

En af de primære sundhedsmæssige bekymringer om at spise tun fisk kviksølv niveau, selv om nogle typer af tun, der er lav i kviksølv, rapporterer AMERIKANSKE Food and Drug Administration. Nogle fisk kan indeholde høje niveauer af kviksølv på grund af bioakkumulering -- en stigning i niveauet af kviksølv i fisk højt i fødekæden, fordi de ikke absorbere den kviksølv, der er til stede i hver eneste fisk, de spiser. Kviksølv kan forblive i kroppen i årevis, og fungere som et giftstof, der forårsager nerveskader, hurtig puls og voldsomme svedeture. Hvis du er bekymret for kviksølv i din tun sandwich, vælg light tun over hvid tun, og begrænse eventuelle hvid tun-forbruget til mindre end 6 ounce per uge, anbefaler FDA.

At Gøre Sundere Sandwich Tun

På trods af dens potentielle sundhedsmæssige fordele, nogle tun sandwich har også ernæringsmæssige ulemper. Tilføje masser af mayonnaise til din sandwich øger dit fedt forbrug, mens lave sandwich på hvidt brød øger dit indtag af raffinerede kulhydrater. Lave sund tun sandwich ved hjælp af brød, der er mærket "100 procent hele hvede" eller "100 procent fuldkorn" for at undgå raffinerede kulhydrater, og bruge ikke-tyk mayonnaise i din sandwich. For en endnu sundere alternativ, skal du bruge hytteost i stedet for mayo -- dette er ikke blot klippe dit fedt indtag, men det giver også en kilde til protein og calcium.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære