Sund Kost >> Kost

Er Tun eller Laks Sundere?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 21, 2018

American Heart Association anbefaler at spise fisk mindst to gange om ugen for at få hjerte-sundhedsmæssige fordele af omega-3 fedtstoffer, der findes i fisk. Tun og laks kan være sunde og raske fisk valg, men du er nødt til at vælge den rigtige type af hvert for at minimere forurenende stoffer, de indeholder. Tun er en bedre løsning hvis du er på udkig efter en fisk, der er lav på fedt og kalorier, mens laks er bedre, hvis du forsøger at øge din omega-3 indtagelse.

Makronæringsstoffer

En 3-ounce servering af varm bugstribet bonit indeholder 110 kalorier, 24 gram protein og spore mængden af fedt, herunder 278 mg omega-3 fedtstoffer. Samme størrelse portion kogte vilde laks indeholder 160 kalorier, 22 gram protein og 5 g fedt, herunder 2 gram mættet fedt og 1,564 mg omega-3 fedtstoffer. Tun er en slankere og fisk, hvilket betyder, at det indeholder mindre usunde mættede fedt, men også mindre af den sunde omega-3 fedtstoffer.

Vitaminer

At spise en portion af Atlantisk laks vil give dig mere af vitamin B-12, som den indeholder 45 procent af den daglige værdi i forhold til 30 procent i bugstribet bonit. Laks indeholder også 25 procent af DV af riboflavin i en tjener versus 6 procent i tun, 15 procent af DV af thiamin versus 2 procent i slipjack tun og 6 procent af DV af folat versus 2 procent i tun. Derimod, en servering af bugstribet bonit indeholder mere niacin, med 80 procent af DV versus 45 procent i en servering af Atlantisk laks. Både laks og tun, bugstribet bonit indeholder 40 procent af DV for vitamin B-6. Alt i alt, atlanterhavslaks er mere vitamin-rige end bugstribet bonit.

Mineraler

Atlantic salmon giver dig 20 procent af DV for fosfor, 8 procent af DV for magnesium og 6 procent af DV for zink og jern per portion. Bugstribet bonit indeholder mere fosfor, på 25 procent af DV, mere magnesium, at 10 procent af DV; strygejern, at 8 procent af DV; og calcium, på 4 procent af DV, men den samme mængde af zink per servering af Atlantisk laks. Bugstribet bonit er en bedre kilde til mineraler end Atlantisk laks.

Fødevaresikkerhed

Vælg bugstribet bonit over storøjet tun, bugstribet bonit, da indeholder meget mindre kviksølv. Vælg ahi eller gulfinnet af samme grund. Forbruge op til seks 6-ounce portioner af tun per måned, da det ikke er en af de laveste kviksølv fisk. Mens både opdrættede og vilde laks er blandt de laveste kviksølv-holdige fisk-hvilket betyder, at du kan bruge op til to 6-ounce portioner per uge -- opdrættet laks er meget højere i giftstoffer kaldes polychlorerede bifenyler eller Pcb ' er, på grund af PCB kontaminering af foder, der opdrættede fisk er givet, ifølge en undersøgelse offentliggjort i februar 2002 i "Chemosphere." Holde sig til de vilde laks.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære