Sund Kost >> Ernæring

Er Tun Magert Protein?

Skrevet af Sirah Dubois; Opdateret November 21, 2018

Tun er et relativt stort, koldt vand fisk anses for fed og fedtet på grund af sin høje omega-3 fedtsyre indhold. Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtstoffer med anti-inflammatory egenskaber. Tun på dåse, på den anden side, har meget mindre fedt indhold i forhold til de nye nedskæringer på grund af forarbejdning og konservering teknikker. Forskellige typer af tun på dåse variere i fedt indhold, men de fleste er sammenlignelige med lavt fedtindhold whitefish sorter, såsom skrubbe. Tun er en glimrende kilde til protein, især når man tænker på, at det er lav i kalorier og meget overkommelig.

Protein Krav

Protein er en vigtig del af en sund kost. Din krop bruger sine byggesten, kaldet aminosyrer, for at lave en bred vifte af strukturer såsom enzymer, muskler, hud og andre bindevæv. Den anbefalede mængde af daglige protein er nødvendig for at opretholde en sund krop-funktioner varierer fra 40 til 70 gram, afhængigt af dit køn, vægt, alder og aktivitetsniveau, i henhold til "Encyclopedia of Human Ernæring." Hvis du er bodybuilder eller seriøse atlet, der ønsker at opbygge muskelmasse, så skal du indtagelse på mellem 0,5 og 0,8 gram protein pr pund legemsvægt hver dag, eller i det mindste på de dage, du arbejder ud.

Magert Protein

Kvaliteten af protein er defineret på forskellige måder. "Meget magert protein" betyder normalt, at en fødevare indeholder op til 1 gram fedt per ounce, og giver ikke mere end 35 kalorier per ounce, der henviser til, at "magert protein" betyder, at en fødevare indeholder mellem 1 og 3 gram fedt per ounce, og giver ikke mere end 55 kalorier per ounce, ifølge bogen "Moderne Ernæring: Funktionelle Tilgang." På den anden side, "protein af høj kvalitet" og "komplette proteiner" betyder en fødevare, som indeholder alle otte essentielle aminosyrer, som kroppen ikke kan syntetisere og skal erhverve fra kosten.

Tun, som et Magert Protein Kilde

Mange nedskæringer af frisk tun indeholder betydelige mængder af omega-3 fedtstoffer, men lean muligheder der findes. Tun på dåse er pakket i olie naturligvis indeholder mere fedt end de sorter, der er pakket i vand. Bugstribet bonit, tun og gulfinnet tunfisk på dåse og sælges som "lys kød", mens hvid tun er den eneste sort, der er mærket premium "hvidt kød". For eksempel, en 3,5-ounce servering af luns kød lys tun indeholder kun 0,5 g fedt og mere end 20 gram protein, hvilket gør det til et meget magert og komplet protein kilde. Hvid tun, derimod, har mere fedt og kalorier end andre tun sorter. Tun på dåse er ikke helt så magert som nogle andre fisk, såsom skrubbe eller tilapia, men er billigere og mere udbredt.

Bemærk

Stort, dybt hav fisk såsom tun, der kan indsamle giftstoffer i deres kroppe, fordi de er en lang levetid, og nær toppen af fødekæden inden for deres miljøer. Især kviksølv toksicitet er fortsat et problem med friske og dåse tun. Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration bemærker, at tun, der typisk ikke har så meget indhold af kviksølv som haj, sværdfisk eller tilefish, men du bør begrænse dit forbrug af dåse light tun til 12 ounce per uge og albacore til 6 ounce per uge for at være på den sikre side. Nogle dåse mærker er stemplet "kviksølv-fri" eller "lav kviksølv."

Om Forfatteren

Sirah Dubois er i øjeblikket en Ph.d. - studerende på fødevarevidenskab efter at have afsluttet sin master grad i ernæring ved University of Alberta. Hun har arbejdet i privat praksis som en diætist i Edmonton, Canada og hendes kost-relaterede artikler har optrådt i Edmonton Journal avis.

ADVERT

Mest populære