Sund Kost >> Kost

Triglycerider Vs. God Chlolesterol

Alle af kolesterol i dit blod er ikke dårligt, og selv om triglycerider kan brændstof mange af dine kropsfunktioner, for mange triglycerider er ikke god. Faste triglycerid-niveauer, der er højere end 150 milligram per deciliter kombineret med high-density lipoprotein, eller HDL-kolesterol mindre end 40 milligram per deciliter kan øge din risiko for hjerte-kar-sygdom. Der er føden og livsstil ændringer, som du kan gøre for både lavere triglycerid og hæve din HDL-numre.

Blod Triglycerider

Triglycerider er en type af lipid, der fungerer som en værdifuld energikilde i din krop. Den vigtigste bærer af triglycerider i blodet er en type af lipoprotein kaldes meget low-density lipoprotein, eller VLDLs, som produceres i leveren. Som VLDLs levere triglycerider til dit hjerte og muskler for energi-og fedtholdige væv for opbevaring, VLDLs blive til kolesterol-beriget low-density lipoprotein, eller LDLs. LDL-kolesterol er ofte omtalt som "dårlige" kolesterol, fordi LDLs kan blive fanget i din arterie vægge og producere en fortykkelse og hærdning af arterierne, der fører til hjerte-kar-sygdom.

Gode Kolesterol

Den type af lipoprotein kaldet high-density lipoprotein, eller HDLs, bære kolesterol, der er almindeligvis omtales som "god" kolesterol. HDLs er meget mindre i størrelse end LDLs, og HDLs kan interagere med din arterie vægge, uden at blive fanget. I den proces, HDLs kan hente kolesterol fra din arterie vægge. Dette HDL-kolesterol er bestemt til levering til leveren, hvor det bruges til at gøre galdesyrer, der udskilles i din tyndtarmen til at hjælpe med fordøjelsen og optagelsen af fedt i kosten. Nogle af galdesyrer og kolesterol udskilles med galden er ikke reabsorberes og udskilles med afføringen. Således HDLs hjælp til rute kolesterol til eliminering fra kroppen.

Dietary Ændringer

Da VLDLs blive til dårlige LDL-kolesterol i dit blod, du ikke ønsker, at dine leveren med at udskille for mange triglycerid-rige VLDLs. Erstatte nogle af de mættede fedtstoffer i din kost med meget langkædede flerumættede omega-3 fedtstoffer, der er til stede i fede ocean fisk. Et triglycerid-sænkende effekt af fede fisk er godt etableret. Du kan også være i stand til at øge andelen af HDL-kolesterol, total kolesterol i dit blod ved at erstatte vegetabilske olier til mættet fedt og delvis hærdet transfedtsyrer. Ikke spise, som ekstra kalorier fra enhver kilde, især fra raffinerede kulhydrater, kan øge VLDL-triglycerid produktion i leveren.

Fordele ved Motion

Dine motionsvaner kan også påvirke dit triglycerid og HDL-kolesterol. Regelmæssig motion, der anvender mindst 500 kcal over en periode på 30 minutter eller mere er, flere gange om ugen, kan man reducere mængden af triglycerid-rige VLDLs udskilles fra leveren og øge dit blod HDL-kolesterol. Fordelene ved motion, som du gør i dag, vil blive høstet igen i morgen, fordi VLDL-triglycerider vil være mere effektivt fjernes fra blodet ved at dine muskler dagen efter motion.

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

Foto Credits

ADVERT

Mest populære