Sund Kost >> Sunde Måltider

Vil Triglycerider Dræbe Dig?

Mens triglycerider ofte får en dårlig rap, disse fedtstoffer er faktisk vigtigt for den menneskelige levetid. Triglycerider er den vigtigste type af fedt i blodet, og de er vant til at give energi til kroppen. Når du indtager flere kalorier, end din krop kan bruge, de er omdannet til triglycerider og lagres som fedt på kroppen. Højt triglycerid-niveauer er en væsentlig risikofaktor for hjertesygdomme. En række faktorer under din kontrol kan hjælpe dig med at holde triglycerider på et sundt niveau.

Triglycerider og Kolesterol

Triglycerider er ofte talt om sammen med kolesterol. Der er en vigtig forskel mellem de to, dog. Mens både stoffer, der er klassificeret som lipider, kun triglycerider er fedtstoffer. Kolesterol er et voksagtigt stof, der produceres af leveren, der er en nødvendig del af nerver og celle vægge. Triglycerider er medtaget som en del af målingen for total kolesterol. Beregning af total kolesterol er gjort ved at tilføje high-density lipoprotein, eller "god" kolesterol; low-density lipoprotein, eller "dårlige" kolesterol, og 20 procent af triglycerider.

Høje Triglycerider og Dødelighed

Når triglycerid-niveauer blive for højt, en tilstand kendt som hypertriglyceridæmi kan forekomme. Hypertriglyceridæmi anses for at være en uafhængig risikofaktor for hjertesygdom. Centers for Disease Control og Forebyggelse bemærker, at der i Amerika, hjertesygdom er årsag til en ud af fire dødsfald -- som kommer til omkring 600.000 dødsfald om året. Derfor, høje triglycerider bør betragtes som meget farligt. Ifølge MedlinePlus, at en række faktorer kan forårsage forhøjet triglycerid-niveauer, herunder fedme, rygning, manglende fysisk aktivitet, tunge brug af alkohol, kulhydrat-rig kost, visse sygdomme og medicin samt genetiske sygdomme.

Sænkning Af Triglycerider

American Heart Association viser en række af kost-og livsstilsvaner, der kan nedbringe og forebygge hypertriglyceridæmi. Disse omfatter en reduktion af kalorier til at nå din idealvægt, at begrænse mættet fedt, transfedt og kolesterol i din kost, at begrænse alkohol indtag, spise frugt, grøntsager og fedtfattige mejeriprodukter oftest, at få mindst 30 minutter af moderat intensitet motion fem eller flere dage om ugen; at erstatte mættet fedt med enkeltumættet og flerumættet fedt; og at erstatte fødevarer med højt indhold af mættet fedt for fisk er rig på omega-3 fedtsyrer. Fisk er rige på omega-3s omfatter laks, tun tun, høre -, sø ørred, makrel og sardiner.

Et Sundt Niveau

American Heart Association anbefaler, at alle personer over 20 år har deres kolesterol og triglycerid-niveauer kontrolleres mindst én gang hvert femte år. Triglycerid-niveauer, der ligger under 100 milligram per deciliter er optimal; mindre end 150 milligram per deciliter betragtes som normal; 150 til 199 milligram per deciliter er borderline høj; 200-499 milligram per deciliter er høj, og triglycerid-niveauer over 500 milligram per deciliter er meget høj. Din triglycerid-niveauer, der skal kontrolleres efter en overnatning hurtigt, ligesom fedtet fra et måltid kan kunstigt at hæve niveauet på en test.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

Foto Credits

  • Jupiterimages/liquidlibrary/Getty Images
ADVERT

Mest populære