Sund Kost >> Kost

Er Transfedtsyrer Og Mættet Fedt Typer af Triglycerider?

På trods af den fælles forsøg på at undgå fedt, det er faktisk komponerer en integreret del af en sund kost. Fedt i kosten bør gøre op mellem 20 og 35 procent af dine daglige kalorier, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, og Colorado State University Extension Service advarer fedtindtag bør aldrig falde til under 15 procent af kalorier. At forstå forholdet mellem fedtsyrer og triglycerider kan gavne din forståelse af ernæring, hvilket gør det lettere at spise en afbalanceret kost og leve en sund livsstil.

Fedtsyrer

Kemisk, fedtsyrer er sammensat af en carboxylsyre hovedet efterfulgt af en lang hale af kulstof-atomer. Fedtsyrer er klassificeret baseret på længde—lange kæde eller korte kæde—og de kemiske bindinger, der er til stede—mættet vs. umættet og cis vs. trans. Kulstofatomer i fedtsyre hale kan være forbundet med enkelt -, dobbelt og, sjældent, tredobbelt obligationer. Mættede fedtsyrer indeholder kun enkelt-obligationer, som er fri til at rotere.

Dobbelt og tredobbelt obligationer er stive. Umættede obligationer kan være enten cis-konfiguration—der en C-form med de to dele af fedtsyre kæde placeret på samme side af den kemiske binding—eller en trans-konfiguration—der en Z-form med de to dele af fedtsyre kæde er placeret på modsatte side af den kemiske binding.

Strukturen af den fedtsyre, der definerer dets fysiske egenskaber, og hvordan det biokemiske og interagerer med din krop.

Triglycerider

Triglycerider er den form for fedt, der anvendes til opbevaring i en lang periode, at være meget mere kemisk stabile end frie fedtsyrer. Hver triglycerid molekyle, der er sammensat af en rygrad af alkohol triacylglycerol knyttet til tre fedtsyrer. Triglycerid-molekyle, der er arrangeret i en E-form, med den triacylglycerol rygraden oprejst, og de er knyttet fedtsyrer vandret. Triglycerider i fødevarer kan indeholde enhver kombination af fedtsyrer. Fedtindholdet i fødevarer er klassificeret baseret på den blanding af disse fedtsyrer.

Trans Fedt

Selv en lille mængde transfedtsyrer forekommer naturligt i fødevarer, de fleste er produceret under kemisk forarbejdning af fødevarer. Der er ingen retningslinjer for indtag af transfedt, men det mindste beløb i din kost større gavn for dit helbred, ifølge MayoClinic.com. Transfedtsyrer er nemt forvandlet til kolesterol og øger din risiko for hjerte-kar-sygdom.

Mættet Fedt

Mættede fedtsyrer findes i den fede del af animalsk baserede fødevarer, primært kød. En stor mængde af mættet fedt i din kost, kan løfte dit niveau i blodet af den samlede kolesterol og low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol. Dette kan forøge din risiko for Type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme, i henhold til MayoClinic.com. Begrænse dit forbrug af mættet fedt på mere end 10 procent af din samlede kalorieindtag, eller 30 til 50 procent af din samlede fedtindtag, i henhold til MayoClinic.com.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære