Sund Kost >> Ernæring

Total Parenteral Ernæring & Blod Glucose Niveauer

Skrevet af Jennifer Tomesko, DCN, RD, CNSC; Opdateret 14 December 2018

Total Parenteral Ernæring, eller TPN er en intravenøs ernæring støtte terapi. Det bruges til at forhindre underernæring hvis du ikke kan bruge din mave-tarmkanalen til fordøjelse, absorption og metabolisme af næringsstoffer. Det indeholder aminosyrer, dextrose, lipider, vitaminer og mineraler. Druesukker er det kulhydrat kilde, og når det er hele tiden tilført i blodbanen blod glucose niveauer kan stige, hvilket resulterer i hyperglykæmi.

Blodets Indhold Af Glucose Varierer

Normalområdet for blod-glucose er mellem 70 og 100 milligram per deciliter. Folk, der har et niveau i størrelsesordenen 100 til 125 milligram per deciliter har en øget risiko for at udvikle diabetes. Fastende blod glucose niveauer, der er større end 126 milligram per deciliter bekræfte en diagnose af diabetes. Hypoglykæmi-når dit blodsukker er for lavt-er defineret som et niveau mindre end 70 milligram per deciliter.

Af De Patienter, Der

Høje blodsukker værdier er et fælles metaboliske komplikationer af TPN. Den konstante tilførsel af dextrose kan øge blod glucose niveauer. I en 2010 undersøgelse offentliggjort i "Diabetes Care," forskere forsøgt at afgøre, hvilken virkning hyperglykæmi -- højt blodsukker -- som følge af TPN infusion havde på 276 indlagte patienter. De konkluderede, at øget blodsukker resulterede i længere hospitalsophold, flere komplikationer og øget risiko for dødelighed.

Kritisk Syge Patienter

Patienter, der er alvorligt syg, har en høj rate af hyperglykæmi, når du modtager TPN. En skelsættende undersøgelse offentliggjort i "New England Journal of Medicine" i 2001 konkluderede, at vedligeholdelse af blod glukose niveauer på 110 milligram per deciliter reducerer sygelighed og dødelighed blandt kritisk syge patienter i kirurgiske intensivafdelinger. En 2011 undersøgelse offentliggjort i "Ernæring Forskning og Praksis", der er fastsat for at afgøre, om TPN, der gives til patienter i den første uge i intensivafdelingen var relateret til udvikling af hyperglykæmi. Forskerne konkluderede, at de mængden af kulhydrat, som er fastsat i TPN kan påvirke blodsukkeret, og bør være begrænset.

Årsager til Stigninger

Blod glucose niveauer kan også øges, hvis alt for mange kalorier der er fastsat i TPN fra kulhydrater. Den dextrose gram bør være begrænset til 150 gram om dagen til at starte. Hvis niveauet er ikke overvåges for at sikre acceptable intervaller, så blodsukker værdier kan forringes. Hyperglykæmi kan også være relateret til infektioner patienter på TPN kan erhverve mens på hospitalet. Bedre behandlingsresultater er forbundet med øget blod glucose niveauer, når patienterne modtager TPN.

Om Forfatteren

Jennifer Tomesko har været en registreret diætist siden 1997, og en certificeret ernæring støtte behandleren siden 1999. Hun har en ph.d. i klinisk ernæring fra Universitetet i Medicin og Dentistry of New Jersey, hvor hun også fungerer som adjungeret professor.

ADVERT

Mest populære