Sund Kost >> Andre

Kast Natrium for Bedre Sundhed

Oversigt

Natrium er et vigtigt mineral, men det er blevet så almindelige i moderne fødevarer, der i høj kosten natrium er en væsentlig sundhedsrisiko. For meget af noget er dårligt; en højt natrium kost kan forlade din krop med mere, end det kan håndtere. Din krop er mere end 70 procent vand, og natrium er et primært middel til regulering af væske balance. For meget natrium i din kost fører til en krop, der er ubalanceret. Lære at begrænse dine natrium til at hjælpe med at afbalancere din krop og opnå generelle sundhed.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Mængden af Natrium Tabt på Én Dag?

Natrium, som træder din krop er nødt til at forlade din krop. Du mister natrium hver dag via sved, urin og fast affald. 24-timers udsendelse af natrium via urin -- den vigtigste kanal -- varierer mellem 2.200 og 5,800 milligram per dag, afhængig af din størrelse, salt forbrug og forbruget af vand, i henhold til Vanderbilt University. Din krop kan komme fra en lejlighedsvis højt natrium måltid; det er den lille daglige udskejelser, der bygger op over tid, at emnet din krop og organer til at øge stress.

Hemera Teknologier/PhotoObjects.net/Getty Images

Hvor Meget Natrium, Er Du Formodes at Have om Dagen?

Begrænse dine natrium til 2.300 mg per dag, eller det beløb, der er indeholdt i 1 teskefuld bordsalt, ifølge Mayo Clinic. Dette betyder i praksis, at undgå fast food, junk snacks og mange forarbejdede fødevarer, kilden til 70 procent af kosten natrium. Undgå fødevarer, der har mere end 200 mg natrium i en servering.

Jupiterimages/liquidlibrary/Getty Images

Hvor Meget Natrium Er Det Per Dag For Atleter?

Som du sveder under træning og konkurrence, du mister natrium. Når den er aktiv, har du brug for mere end 2.300 mg natrium per dag. Sved indeholder mellem 2.200 og 3,400 mg natrium per liter, og du kan nemt sved en liter per time under intens aktivitet i varmen, ifølge Rice University. Drik en sportsdrik før, under og efter træning for at matche din natrium tab. Lavt indhold af natrium -- hyponatremia -- kan medføre træthed, muskelkramper og lavt blodtryk. Undgå salt tabletter, som du også nødt til at genopbygge tabte væske.

Hemera Teknologier/PhotoObjects.net/Getty Images

Hvor Meget Natrium er Tilladt Per Dag på en Lav-Natrium Diæt?

Hvis du har højt blodtryk eller er på anden måde i risiko for hjertesygdomme, begrænse natrium til 1.500 mg per dag, ifølge Mayo Clinic. Risikofaktorer omfatter at være 51 år eller ældre eller Afrikansk-Amerikansk eller som har diabetes eller nyresygdom. Betaler tæt opmærksomhed til fødevarer, når du ser din natrium; fødevarer, der er mærket med "Ingen Tilsat Salt," "Nedsat Natrium," eller "Light Salt," kan stadig være meget høj i natrium. Plukke frisk frugt, grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter, hele korn og magert kød i stedet for forarbejdede fødevarer.

George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Hvor Meget Natrium Per Dag Forhindrer Vertigo?

Natrium spiller en afgørende rolle i kroppens væskebalance. Væsken i din indre ører hjælper dig med at holde din krop orienteret. Spredning væske, natrium og sukker indtag kan hjælpe med at normalisere væskebalancen i kroppen og minimere virkningerne af vertigo, i henhold til det Vestibulære Lidelser Forening. Ligesom dem med højt blodtryk, undgå høje natrium fødevarer, når det er muligt.

Jupiterimages/Pixland/Getty Images

Virkninger af for Meget Natrium

Amerikanerne spiser i gennemsnit, 3,400 mg natrium dagligt, som overskrider de anbefalede maksimalt med 50 procent. På kort sigt, høj natrium kan forårsage væskeophobning og dehydrering, som kroppen vandet er gået tabt sammen med overskydende salt i urinen. På lang sigt, høj natrium kan øge dit blodtryk ved at forstyrre kroppens væskebalance. Det skader nyrerne, da de konstant kamp for at fjerne natrium. Dit hjerte skal også arbejde hårdere for at pumpe mod det pres, øge din risiko for hjertesygdomme. Forhøjet blodtryk kan også skade dine blodkar vægge.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

ADVERT

Mest populære