Sund Kost >> Ernæring

Gøre Tomater Har Brug For Mere C-Vitamin End Appelsiner?

Skrevet af Matthew Lee; Opdateret November 21, 2018

Appelsiner og andre citrusfrugter indeholder nogle af de højeste koncentrationer af vitamin C. Andre frugter og en bred vifte af forskellige fødevarer også indeholder store mængder af vitamin C. Tomater er blandt disse gode kilder til C-vitamin, med nogle sorter indeholder koncentrationer svarende til dem, der findes i appelsiner. I gennemsnit, appelsiner, der er meget større på C-vitamin end tomater.

C-Vitamin i Tomat Sorter

Selv om alle tomater bidrage til din C-vitamin indtag, der er forskellige mængder af C-vitamin i forskellige sorter. For eksempel, rå grønne tomater indeholder 23.4 mg, orange tomater indeholder 16 mg og gule tomater indeholder 9 mg per 100 gram, hvilket er lidt mere end halvdelen af en stor, 3-tommer tomat. Soltørrede tomater er meget rige på C-vitamin, der indeholder 39 mg per 100 gram. Knust, dåse tomater og tomatsaft indeholde mindre mængder, henholdsvis bidrager 9 og 18 mg C-vitamin til dit daglige indtag.

C-Vitamin i Orange Sorter

Ligner tomater, forskellige sorter af appelsiner indeholder forskellige mængder af c-vitamin Per 100 gram, som er den omtrentlige vægt af en lille, 2-3/8-tommer orange, Valencia appelsiner indeholder 48.5 mg, navlen appelsiner indeholder 59 mg og Florida appelsiner indeholder 45 mg vitamin C. Selv om disse sorter indeholder mere C-vitamin end tomater, tangerine eller mandarin appelsiner, som kun indeholder 27 mg C-vitamin per portion. Svarer til hele frugter, 50 milligram C-vitamin i 100 gram juice er langt højere end de koncentrationer, der er fundet i tomat juice.

Andre Overvejelser

Selv om appelsiner er meget højere i C-vitamin end tomater, bør du ikke udelukkende stole på appelsiner for at få din daglige indtagelse af dette vitamin. Ved hjælp af en bred vifte af frugt kilder til at nå dit daglige indtag hjælper med at sikre, at du får tilstrækkelige mængder af andre næringsstoffer, også. For eksempel, tomater er meget højere i A-vitamin end appelsiner. En 100-grams servering af røde tomater giver 6 procent af en kvindes og 5 procent af en mands A-vitamin, med den samme mængde af appelsiner, der kun 2 procent af en kvindes og 1,2 procent af et menneskes daglige indtag.

Sund Servering Tips

Du behøver ikke nødvendigvis behøver at vælge mellem tomater og appelsiner -- nyde begge dele på samme måltid! Dobbelt op på grøntsager på din næste cookout ved at tjene en tomat og agurk salat sammen med en appelsin og fennikel, eller parre din hjemmelavet tomat suppe med en dessert af grillet orange halvdele. Alternativt, drikker din morgen EUT med morgenmad med tomater, som en tomat og persille omelet.

Om Forfatteren

Matthew Lee har været at skrive professionelt siden 2007. Tidligere og aktuelle forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af en diagnose af brystkræft på livsstil og mental sundhed og overholdelse af livsstil-baseret (dvs ernæring og motion) og medicinsk behandling behandling programmer. Han har en Master of Arts i psykologi fra Carleton University og arbejder mod sin doktorgrad i sundhedspsykologi.

ADVERT

Mest populære