Sund Kost >> Sunde Måltider

Tofu på Paleo Kost

Skrevet af Mike Samuels; Opdateret: November 19, 2018

Paleo Kost fremmer forbruget af friske, naturlige råvarer, såsom frugt, grøntsager og nødder. Det er også lægger stor vægt på at spise animalske produkter, så er det ikke en tendens til at være en kost vegetarer er trukket til. Med mange kost, veganere og vegetarer vil bytte ud med kød og fisk til alternativer såsom tofu, men det er et omstridt emne blandt tilhængere af Paleo Kost.

Paleo vs. Tofu

Paleo Diæt tillader dig at spise noget fra land, hav eller luft, der er uforarbejdede. Dette betyder, at grøntsager og frugter -- helst i sæsonen-nødder, frø, fjerkræ, rødt kød, vildt, fisk, skaldyr, de fleste olier og nogle mejeriprodukter er alle Paleo-godkendt. Alle forarbejdede fødevarer er forbudt, men som er korn, bønner og bælgfrugter, som det er tænkt som Stenalder mennesker ville ikke have haft adgang til de midler, forberedelse og tilberedning af disse. Dr. Loren Cordain, professor i sundhed og motion videnskab på Colorado State University, påpeger, at Paleo er baseret på fødevarer, som mennesker har spist for over 10.000 år, mens tofu har været rundt for kun 2.000 år.

Typer af Tofu

I bogen "150 Sundeste Fødevarer på Jorden," ernæringsekspert Dr. Jonny Bowden point ud af de forskellige typer af tofu. Den type af tofu, der anvendes i produkter som tofu hotdogs eller tofu burgere sandsynligvis har været stærkt forarbejdede og suppleret med andre ingredienser, så det er ikke egnet under Paleo plan. Grundlæggende tofu i sin renere form er en mere naturlig mad, og kan være egnet for dem, der er på Paleo Kost, siger Bowden.

En Bedre Løsning

Da tofu er lavet af sojabønner, dieters kan simpelthen spise sojabønner og undgå tofu dilemma helt, siger ernæringsekspert og Paleo fortaler Mark Sisson. I-shell sojabønner, der er kendt som edamame, er nyttige som en høj-protein snack og indeholder fytonæringsstoffer. De gør, men indeholder nogle plante-østrogener og phytic syre, som begge dele er Paleo Kost generelt fraråder. I "Paleo Kost for Sportsfolk," Dr. Loren Cordain bemærker, at phytic syre kan hindre optagelse af næringsstoffer, og plante-østrogener, som kan blande sig med skjoldbruskkirtlen hormon niveauer.

Vejer Det Op

I en snæver forstand, tofu i nogen emballeret form er ikke tilladt, når du følger en Paleo plan. Dog, flere versioner af Paleo Kost har udviklet -- Primal Kost er en -- at tillade et moderat forbrug af nogle mejeriprodukter, kaffe og andre fødevarer, der ikke er strengt Paleo. Med disse kostvaner, en vegetar, der ønsker at følge en Paleo-style plan kan spise små mængder af tofu. Indtagelse af soja fødevarer, der har været knyttet til bedre hjerte sundhed og en lavere risiko for brystkræft, så de fordele, der kan opveje de ulemper.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

ADVERT

Mest populære