Sund Kost >> Kost

Tofu & HDL

Tofu er en af de få plante-baserede fødevarer, der er en kilde til komplet protein. Det er også kolesterol-og fedtfattig, så det giver et sundt alternativ til animalske fødevarer. Tofu giver dig en række B-vitaminer og indeholder stoffer kaldet isoflavoner, der kan hjælpe med overgangsalder symptomer. At erstatte kødet med tofu, kan det være gavnligt for dit kolesteroltal.

HDL-Kolesterol

High-density lipoprotein, eller HDL-kolesterol, betragtes som "god" kolesterol. At øge din HDL med til at sænke din risiko for hjertesygdom, fordi denne type af kolesterol hjælper kroppen med at slippe af LDL eller "dårlige" kolesterol, ved at indsamle det fra blodet og transporterer det til din lever. Ideelt, din HDL-måling bør være mindst 60 milligram per deciliter.

Tofu versus Kød

Når du erstatte nogle eller alle af det kød, du spiser, med tofu, din kolesterol niveauer kan falde, ifølge en undersøgelse offentliggjort af "European Journal of Clinical Nutrition" i januar 2000. Men i denne undersøgelse både LDL-kolesterol og HDL-kolesterol faldt, forlader forholdet mellem HDL til LDL kolesterol om det samme. Jo højere dit HDL-måling er i forhold til din LDL-måling, sænke din risiko for hjertesygdom, så ideelt set, du ønsker at sænke kun din LDL-kolesterol og HDL-kolesterol.

Tofu og Kolesterol

Tofu på sin egen, ikke synes at have en effekt på enten HDL eller LDL-kolesterol. En undersøgelse, der afprøvede to forskellige mængder af soja protein i kosten af undersøgelsens deltagere til at kigge efter en dosis-respons effekt fundet kolesterol niveauer til at være nogenlunde den samme med begge diæter, bemærker, en 2003 artikel i "European Journal of Clinical Nutrition."

Overvejelser

Tilføjelse af tofu at din kost ikke kan forventes at påvirke kolesterol niveauer, medmindre du bruge den til at erstatte andre fødevarer for at påvirke kolesterol niveauer. Hvis du ønsker at øge din HDL, kan du prøve at tabe sig, få flere aerob motion, ikke ryger, drikker kun i moderate mængder, og at indtage mere fedt og færre mættede fedtstoffer i din kost. Fuldkorn, fisk og nødder, kan have en positiv indvirkning på HDL, så gør det til en del af din kost i stedet for andre, mindre sunde fødevarer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære