Sund Kost >> Ernæring

Tips til at Stoppe Carb Udskæringer

Du kender følelsen-du sidder på sofaen, for at bosætte sig i, og pludselig, trangen til chips, is eller popcorn-hits. Trangen til at snack på kulhydrat-rige fødevarer kan være ude af vane, men det kan også have en dybere fysiologiske årsag. Uanset hvad sagen kan være, at det er muligt at dæmme op for dem, trang til en gang for alle.

Fysiologi af Kulhydrat Cravings

Kulhydrat cravings gå ud over sult. Selv om det kontroversielle emne er stadig ved at blive undersøgt, forskere mener, at kemisk stof i hjernen, serotonin, som er ansvarlig for velfærd og lykke, spiller en rolle i disse cravings. Lav serotonin niveauer føre til depression og ulykke, som får hjernen til at higer efter kulhydrater. Forbruget af kulhydrater midlertidigt øger serotonin-niveauet, som forbedrer humør, ifølge Dr. Judith Wurtman, en biokemiker ved Massachusetts Institute of Technology. En undersøgelse offentliggjort i "Klinisk Neuropharmacology" fandt, at overvægtige personer, der higer efter kulhydrater oplever positive ændringer i humør umiddelbart efter indtagelsen af kulhydrater. Desuden, dem, der lider af Seasonal Affective Disorder-er en tilstand karakteriseret ved depression i løbet af en bestemt årstid – har en tendens til at higer efter kulhydrater, når deres humør er lavt.

Forebyggelse af Trangen

Selv om du måske ikke være i stand til at stoppe kulhydrat cravings helt, er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe med at dæmme op for dem. Spise tre måltider om dagen, og har et par snacks mellem måltiderne, også selv om du ikke føler dig sulten. Dette hjælper med at holder dit blodsukker stabilt, som kan mindske trangen til cravings. Indeholder komplekse kulhydrater, magert protein og sund fedt i hvert måltid og en snack. Denne kombination vil holde dig fuld og tilfredse, før dit næste måltid. Prøv et æble med 2 tsk jordnøddesmør eller ost stick med et par hele hvede kiks. Omfatter hele korn kulhydrater, som brune ris, havregryn og hele hvede brød, i din kost. Disse kulhydrater giver dig energi, uden at det forårsager uregelmæssig ændringer i dit blod sukker niveauer.

Når Trangen Hits

Det er uundgåeligt, at en kulhydrat trang vil ramme jer engang i et stykke tid. Når en trang ikke ramte, vente 15 minutter, før de giver i det. Gå en tur, lave et telefonopkald til en ven, eller start med at organisere et skab; målet er at distrahere dig selv fra den trang, indtil du glemme alt om det. At holde en fødevare tidsskrift kan også være nyttigt. Når en trang hits, skrive ned, hvad du laver, de følelser du føler, og hvad den trang er til. Mad-tidende kan føre dig til at identificere trang mønstre og hjælpe dig med at undgå dem.

Giver I

Det er næsten umuligt helt at undgå eller stoppe hver enkelt kulhydrat begær. At fratage dig selv for meget, kan det i sidste ende føre til binging på meget mad, du forsøger at undgå. Hver gang i et stykke tid, tillad dig selv at have, uanset hvad det er, at du er trang, men gør det det værd. Hvis du er trang til chokolade, har et par små stykker af mørk chokolade, snarere end en king-size mælk chokolade candy bar. Hvis du er trang chips, hæld en portion i en skål snarere end at bringe taske til sofaen og nyde hvert bid. Ikke føle dårlig samvittighed over det. Skyld er en negativ følelse, der kan føre til skam og følelsesmæssig spisning .

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære