Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Tre Elementer, Der Fedtsyrer Er Sammensat Af?

Skrevet af Chris Daniels; Opdateret December 20, 2018

Fedtsyrer er konstrueret ud fra de kemiske elementer kulstof, ilt og brint. Fedtsyrer kan inddeles i en carboxylsyre hoved-koncernen–og dermed fedtsyre–knyttet til en lang kæde af kulstofatomer. Båndet mellem kulstofatomer gemmer en stor mængde af biokemiske energi og er meget stabil, så fedt at være en effektiv langsigtet lagring af energi i din krop.

Carbon

Kulstof, kemiske symbol C, er rygraden af fedtsyrer og grundlaget for alt liv på Jorden. Dette skyldes delvist, at carbon er evnen til at danne kemiske forbindelser med op til fire forskellige atomer og danner stabilt enkelt -, dobbelt-og tredobbelte bindinger med sig selv. Fedtsyrer kan indeholde mellem to og 80 kulstofatomer, selv om de mest almindelige af dem er mellem 12 og 24, i henhold til CyberLipid.org.

Carbon Obligationer

Fedtsyrer indeholder kun enkelt-bindinger mellem kulstofatomer, der kaldes mættede fedtsyrer. Monoumættede fedtsyrer, forkortet MUFA, har en enkelt dobbeltbinding. Flerumættede fedtsyrer, PUFA, der har to eller flere dobbeltbindinger. Triple obligationer i naturligt forekommende fedtsyrer er sjældne. De kulstof-kulstof bindinger er placeringen af de fleste af de kemiske oplagring af energi. Den kombination af enkelt og dobbelt obligationer, der definerer, hvordan de fedtsyrer kan anvendes i biokemiske reaktioner.

Brint

Brint, kemiske symbol H, er det mindste element består, i den mest almindelige form, af en enkelt elektron omkring et enkelt proton. Hydrogen atomet reagerer med carbon rygraden for at tilfredsstille sit behov for at danne fire obligationer, der giver det mulighed for at danne en enkelt kæde, snarere end en maske af kulstof-atomer, såsom grafit eller diamant.

Ilt

Ilt, kemiske symbol O, findes kun i den carboxylsyre leder af fedtsyre. Den carboxylsyre-gruppe er den første kulstof i den kæde, der er bundet til to ilt-atomer, det ene med en dobbeltbinding og et med en enkelt obligation. Den oxygens fungere som en syre, øge opløseligheden af fedtsyre, således at det kan gennemføres i blodet og danner grundlag for mange kemiske reaktioner, som kan omdannes til et triglycerid eller phospholipid, to vigtige produkter af fedtsyrer i kroppen.

Funktion

Tre fedtsyrer kan være knyttet til en rygrad, der resulterer i et E-formet molekyle, der giver mulighed for lang tids opbevaring af energi i kroppens fedt. En af de fedtsyrer på et triglycerid kan erstattes af en fosfat gruppe og andre molekyler danner et phospholipid. Dette molekyle former den cellulære membran, der beskytter hver celle og giver opdelingen af biokemiske reaktioner i kroppen. Fedtsyrer er også omdannet til kolesterol og kønshormoner, såsom køn hormoner testosteron og østrogen.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

ADVERT

Mest populære