Sund Kost >> Sunde Måltider

Ting til at Spise for at Forbedre Din Skjoldbruskkirtel

Skrevet af Amy Myszko; Opdateret December 19, 2018

Thyroidea lidelser er bred, men den mest almindelige form af hypothyroidisme i USA er Hashimoto ' s thyreoiditis, en autoimmun sygdom, hvor kroppen mål skjoldbruskkirtlen. Primær hypothyroidisme er mindre udbredt i den industrialiserede verden, da det er på grund af mangel på jod i kosten, selv om næringsstof mangler ofte spiller stadig en rolle i mange former for hypothyroidisme. Da hver manifestation af sygdom i skjoldbruskkirtlen er unikke, så er dine kostbehov, hvis du har at gøre med en under aktiv skjoldbruskkirtlen eller en autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Næringsstoffer til at Fokusere På

Visse næringsstoffer, der er vigtige i en ordentlig funktion af skjoldbruskkirtlen, herunder jod, selen, zink, magnesium og vitamin A, som er alle ansvarlige for kroppens evne til at fremstille thyroid hormoner, ifølge Dr. John Dommisse. Både utilstrækkelig og overskydende mængder af jod kan bidrage til nedsat funktion af skjoldbruskkirtlen, ifølge University of Maryland Medical Center, så sørg for at få testet for næringsstoffer, før stærkt supplere med nogen mineraler. Hvis du er jod mangelfuld, tang som tang, er en fremragende naturlig kilde til jod. Selen kan findes i Brasilien nødder, torsk og sennepsfrø – 3 til 5, Brasilien nødder hver dag giver masser af selen for korrekt funktion af skjoldbruskkirtlen. Græskar-og sesamfrø er gode kilder til både magnesium og zink – for et ekstra boost af zink prøve nogle friskfangede østers, vildt eller græs-fodret oksekød. A-Vitamin findes i fødevarer som gulerødder, søde kartofler og cod liver oil.

Andre Vigtige Fødevarer

Ifølge UMMC, fødevarer med højt indhold af B-vitaminer og jern som hele kerner, friske grøntsager og havet grøntsager kan støtte en sund funktion af skjoldbruskkirtlen. Det anbefales ligeledes, at fødevarer med højt indhold af antioxidanter som blåbær, kirsebær, tomater, squash og peberfrugt. Omega-3 fedtsyrer, der findes i koldtvands fisk som laks og torsk kan hjælpe med at reducere inflammation og støtte immunitet, som begge er vigtige for skjoldbruskkirtlen lidelser. Ifølge Chris Kresser, L. Ac, D-vitamin spiller også en vigtig rolle i reguleringen af immunsystemet, og en mangel er specifikt knyttet til autoimmun hypothyroidisme. Kroppen producerer D-vitamin, når den udsættes for sollys, og det er også findes i fødevarer, som laks, tun, makrel, æg, æggeblommer, oksekød lever og ost. Det sunde fedt i kokosolie kan også bidrage til at styrke skjoldbruskkirtlens funktion ved at dæmpe betændelse og støtte et sundt immunsystem.

Pro-Skjoldbruskkirtlen Kost

Der er en række af kostvaner, der er foreslået for at afbalancere thyroid dysfunktion, herunder en gluten-fri kost, Paleo kost, Gut and Psychology Syndrome – eller MANGLER – kost og den Autoimmune Tarm Reparation kost. Izabella Wentz, forfatter af "Hashimoto' s Thyreoiditis: Livsstil Interventioner til at Finde og Behandle den Dybereliggende Årsag," anbefaler en animalsk protein til plante-baserede fødevarer ratio på omkring 20/80 – cirka 20 procent af dine kalorier skal komme fra sunde animalske proteiner, mens resten bør være grøntsager, frugt og fedt. De fleste af disse kostvaner enige om, at skære gluten og andre kornsorter er vigtigt, især hvis du har en autoimmun thyreoiditis. Skjoldbruskkirtel-ekspert Dr. Datis Kharrazian s Autoimmune Tarm Reparation kost fokuserer på økologiske grøntsager, kokos produkter af høj kvalitet, græs-fodret, fritgående og wild-fanget kød og fisk, lav-glykæmisk frugter og fermenterede fødevarer.

Fødevarer for at Undgå

Det er vigtigt, at skåret ud fødevarer, der forværrer thyroid dysfunktion, især goitrogenic fødevarer, der indeholder stoffer, der blokerer for optagelsen af vigtige næringsstoffer som jod og selen. Disse fødevarer omfatter soja – som er den værste synder, grøntsager i den korsblomstrede familie som broccoli, collard greens, spinat, rosenkål og grønkål, jordnødder, jordbær og ferskner. For de fleste raske mennesker i disse fødevarer, vil ikke forårsage en underaktiv skjoldbruskkirtel – med undtagelse af at spise uforholdsmæssigt store soja – men hvis du allerede har skjoldbruskkirtlen problemer, disse fødevarer er bedst undgås, især i den rå form. Kogning, iblødsætning og/eller anvendelse af citronsaft eller eddike kan deaktivere nogle af de stoffer – kaldet phytates – i goitrogenic fødevarer, der binder sig til mineraler og forhindre en passende absorption.

Om Forfatteren

Amy Myszko er en certificeret klinisk farmaceut og ernæringsmæssige konsulent, der har hjulpet mennesker med at finde større sundhed og balance gennem kost, livsstil og naturmedicin siden 2006. Hun har fået sin certificering fra North American Institute of Medical Herbalism i Boulder, Colorado. Myszko også har en BA i litteratur fra University of Colorado.

ADVERT

Mest populære