Sund Kost >> Sunde Måltider

Ting for at Undgå, Før Drukket Kaffe

Skrevet af Matthew Lee; Opdateret November 27, 2018

Uanset om det er med din morgenmad eller efter aftensmaden, en kop kaffe synes at være en naturlig forlængelse af måltiderne. Men, drikke kaffe efter du har spist kan påvirke din krops evne til at absorbere nogle mineraler og vitaminer. Selv om koffein spiller en rolle i dette, både koffeinfri og almindelig kaffe kan forhindre din krop i at bruge nogle næringsstoffer. Derfor, du bør forsøge at undgå at spise kort tid, før at drikke kaffe hvis du er bekymret for ernæringsmæssige mangler.

Calcium-Holdige Fødevarer

Hvis du har brug for en koffein fix i morgen, undgå kilder til calcium, såsom mejeriprodukter, før din kaffe. Koffein i almindelig kaffe kan påvirke optagelsen af calcium, og øger mængden af calcium du udskiller i din urin. Disse effekter er relativt mindre for de fleste mennesker, med hver kop kaffe, få dig til at udskille kun 2 til 3 mg af din 1,000-mg anbefalet daglig indtagelse. Men for at sikre, at du opretholde tilstrækkelig calcium niveauer, så prøv at drik ikke mere end 3 kopper kaffe om dagen, foreslår Linus Pauling Institute. Koffeinfri kaffe har ingen effekt på optagelsen af calcium.

Fødevarer med Zink

Selv koffeinfri elskere kan roligt drikke kaffe efter at have spist kilder til calcium, både koffeinfri og almindelig kaffe kan forhindre din krop i at optage zink. Dette skyldes, at kaffe indeholder tannates, som udgør obligationer med nogle mineraler i din kost. Da disse obligationer er meget svært for kroppen at nedbryde, drikke kaffe, som kan føre dig til at udskille zink, som du ellers ville optage. Undgå at drikke kaffe efter at have spist kilder til zink, såsom østers, rødt kød, fjerkræ, bønner og nødder.

Fødevarer med Nonheme Jern

Strygejern i din kost kommer i to former: hæm-og nonheme. Selvom din krop kan let absorbere hæm-jern i animalske fødevarer, vegetabilske fødevarer indeholder kun nonheme jern. Veganere og vegetarer har problemer med at absorbere nonheme jern. Dette bliver især problematisk, hvis du tilfældigvis til også at være en kaffe elsker, som tannates har lignende virkninger på nonheme jern, som de gør på zink. For at sikre, at du får nok jern fra vegetabilske fødevarer, undgå at spise jern-rige fødevarer som ærter, nødder, linser, kikærter og soja produkter, før at drikke kaffe.

Vitaminer

I tillæg til dens virkninger på mineraloptagelsen, og ser ud til at påvirke nogle vitaminer. For eksempel, koffein kan have en negativ effekt på D-vitamin niveauer. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Bone Metabolism i 2017 undersøgelse fandt, at de forsøgspersoner, der drak mere kaffe tendens til at have lavere niveauer af d-vitamin, Mens dette er ikke skudsikker dokumentation for, at koffein nedsætter D-vitamin, betyder det signal, som styre din koffein indtag kan være vigtigt for at holde dit D-vitamin niveau sund.

Om Forfatteren

Matthew Lee har været at skrive professionelt siden 2007. Tidligere og aktuelle forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af en diagnose af brystkræft på livsstil og mental sundhed og overholdelse af livsstil-baseret (dvs ernæring og motion) og medicinsk behandling behandling programmer. Han har en Master of Arts i psykologi fra Carleton University og arbejder mod sin doktorgrad i sundhedspsykologi.

ADVERT

Mest populære