Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Der Jern i Bagels?

Ligegyldigt hvilken type af bagel du kan lide at spise, det er sikker på at indeholde jern, samt protein, komplekse kulhydrater til energi, magnesium og B-vitaminer. Bagels er overraskende lavt fedtindhold, men de har et par ulemper. De er moderat høj i natrium og kalorier, så du bliver nødt til at være omhyggelig med at undgå at overskride din daglige kost mål.

Bagel Grundlæggende

Bagels begynde som grundlæggende brød dej lavet af gær, mel, salt og honning eller malt sirup. Som enhver gær brød, dejen er æltet og lov til at stige og derefter formet til en ring. Den bløde tekstur af en bagel er opnået ved kogning ringe af dejen, før de er bagt. Enhver række ingredienser, fra blåbær og rosiner til løg og birkes, er tilføjet til dejen eller bruges som pynt til at producere de forskellige sorter til rådighed.

Strygejern Indhold

En stor, almindelig, beriget bagel har 8 gram jern. Det beløb, der leverer næsten en hel dags indtag af jern for mænd og omkring halvdelen af den anbefalede daglige mængde for kvinder. Selv hvis de ikke har beriget, bagels er stadig en god kilde til jern. Æg og kanel-rosin bagels har 5 gram, mens hvede og havre klid bagels har 4 gram jern i en stor bagel. Disse værdier repræsenterer mindst 50 procent af mændene og 22 procent af kvinderne ' s anbefalede daglige indtag. Den bagel med mindst strygejern, et ikke-berigede almindelig bagel, stadig giver mænd 22 procent og kvinder 10 procent af deres daglige strygejern indtag. Små bagels har omkring 2 mg mindre jern, bortset fra et almindeligt beriget bagel, som har 4 mg, mindre end en stor bagel.

Betydningen af Jern

En jern-holdigt protein i blodet kaldet hæmoglobin hjælper transportere ilt rundt i din krop. En anden strygejern sammensatte butikker ilt i dine muskler, så du har en umiddelbar levering, når du dyrker motion. Uden nok jern, dit immunforsvar ikke kan arbejde på optimal kapacitet, fordi det understøtter vækst af hvide blodlegemer, der bekæmper bakterier og vira. Mænd har brug for at forbruge 8 mg og bør kvinder får 18 mg jern dagligt. Din krop ikke udskiller meget strygejern, undtagen gennem blødning, hvilket betyder, at det kan bygge til toksiske niveauer, hvis du spiser for meget. Af denne grund, bør du ikke have mere end 45 mg i din daglige kost.

Overvejelser

Størrelsen af bagel gør en væsentlig forskel i mængden af kalorier og natrium, du spiser. En sammenligning af æg, havreklid, kanel -, blomme -, hvede og almindeligt bagels viser, at store bagels har 328 364 kalorier, mens deres lille kolleger har 172 192 kalorier. (Ref - se CE-note) Det laveste beløb af natrium i en lille bagel er 237 mg eller 16 procent af en hel dags anbefalede indtag af natrium. Det højeste beløb i en stor bagel er 773 mg, hvilket er halvdelen af dit daglige natrium. På trods af disse store forskelle, fedt indhold forbliver lav. Små bagels alle har omkring 1 gram fedt i alt og store bagels have 2 gram, undtagen æg bagels, som har 3 gram. (Refs - CE-note)

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære