Sund Kost >> Ernæring

Er Der Nogle Fødevarer, Der Er Naturligt Salt?

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret November 21, 2018

"Salt" er en af de fem grundlæggende smager -- sammen med bittert, sødt, surt og umami, det hjælper dig med at forstå smagen af forskellige fødevarer. Men "salt" kan betyde mere end blot smag-det kan også betyde, højt natrium indhold. Kost høj i natrium øge risikoen for forhøjet blodtryk, hævelse og nyresten. En bred vifte af fødevarer med et naturligt højt natrium-selv hvis de ikke kan smage af salt.

Kød, fisk og Skaldyr

En bred vifte af fødevarer, der indeholder en naturlig mængden af natrium. Men de fleste fødevarer, der indeholder sådan en lille mængde næringsstof, at det ikke giver et væsentligt bidrag til den daglige indtag. I henhold til MayoClinic.com, mejeriprodukter, kød, skaldyr og grøntsager indeholder den højeste mængde af naturlige natrium. Blandt disse fødevarer, skinke kød har en af de højeste natrium indhold.

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture National Nutrient Database attributter næsten 300 mg natrium bare 2 skiver hakket skinke. Bare to links af svinekød pølse kan give mere end 200 mg natrium. Hakket oksekød er også høj i naturlige natrium, med 60 til 70 mg natrium i en 3-ounce servering.

Æg og Mejeriprodukter

Efter kød, æg og mejeriprodukter har tendens til at pakke den højeste mængde af naturlige natrium. Et stort æg kan pakke så meget som 170 mg natrium -- de fleste, som er fundet i blommen. En kop mælk, har omkring 100 mg natrium-uanset om det hele, reduceret fedtindhold eller fedtfrie. En kop almindelig yoghurt har endnu mere natrium, der spænder fra 100 til 175 mg per portion.

Grøntsager

Selv grøntsager, anses for sund mad valg, et par muligheder indeholder nogle naturlige salt. For eksempel, en stilk af selleri er lige over 30 mg natrium. Selv om dette måske ikke synes som en betydelig mængde af natrium, at det hurtigt kommer op -- med næsten 100 mg natrium i en kop, af de grønne. En kop artiskokker har en endnu højere mængde af natrium, med omkring 160 mg per portion. De fleste andre friske grøntsager er lav i natrium når kogte, ikke tilsat salt.

Overvejelser

Selv hvis en fødevare har et naturligt lavt natrium, en betydelig mængde af natrium kan tilføjes under behandling eller emballage procedurer. Natrium hjælper med smag og bevare fødevarer, som typisk fører til en længere holdbarhed. Natrium har en tendens til at være ganske høj i dåse suppe, frugt, grøntsager, bønner, røget og saltet kød, oliven, syltede agurker, rystet eller på dåse, saucer, hotdogs, frokost, kød og salat dressinger.

Afbalancering af Natrium med Kalium

Ifølge det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services, en kost rig på kalium hjælper med at mindske de negative virkninger af et natrium-rig kost. Selv om at begrænse dit daglige natrium indtag, der er den bedste metode til at bevare helbred, en høj kalium diæt kan hjælpe med at forbedre blodtryk, reducere risiko for nyresten og bevare knogle sundhed. Fødevarer med et naturligt højt kalium omfatter bladgrøntsager grønne grøntsager, avocado, blommer, bananer, abrikoser og fisk.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære