Sund Kost >> Ernæring

Er Der Fiber i Tomater?

Skrevet af August McLaughlin; Opdateret November 21, 2018

Tomater er populære for flere gode grunde. De er ikke kun lækker og alsidig tilføjelser til supper, pastaretter og salater, men de saftige kugler er fyldt med værdifulde næringsstoffer. Tomater giver en rimelig mængde af fiber, samt antioxidanter, vitaminer og vand, så de passer godt i en wellness-fremme kost.

Fiber Indhold af Type

En kop hakkede eller snittede tomater indeholder 2 gram fibre, som gør, 1 kop cherry tomater eller en halv kop dåse tomater i tomat juice . Meget af fiber liv i tomat skræl, så flåede tomater leverer kun omkring 0,5 gram fiber pr halv kop. Forberedt tomatsauce også giver omkring 2 gram fibre pr halv kop servering.

Daglige Fiber Behov

De fleste kvinder bør sigte efter 21 til 25 gram fibre om dagen, med deres behov droppe den lavere ende af rækken, efter de er fyldt 50. Mænd bør sigte efter 38 gram fiber, indtil 50 år, derefter 30 gram per dag ud over det. Så selv om tomater, er ikke nødvendigvis en høj-fiber fødevarer, de giver værdifulde beløb.

Upping Din Fiber Indtagelse

Hvis du ønsker at øge din fiber indtagelse for fordele, såsom forbedret fordøjelse, en afbalanceret blodsukker eller appetit kontrol, så prøv at optage mere naturlige vegetabilske fødevarer i din kost. I stedet for æg og hvid toast til morgenmad, for eksempel, har fuldkorn toast, og tilsæt hakkede tomater eller andre grøntsager til dine æg. Gå til hele hvede pasta over æg nudler og brune eller vilde ris over hvide. Tomater parre godt med disse fuldkorn og kan tilføje fiber til andre retter.

Shopping Forslag

Køb friske tomater, når de er i sæson i dit regionale område for at få den mest ernæringsmæssige værdi. Dette varierer i hele landet, men du kan normalt fortælle, at der i sæsonen producere er i frodige udbud og salg. Når du er i tvivl, så spørg en købmand.

Når tomaterne er ikke i sæson, kan du overveje dåse muligheder, idet tankerne til natrium indhold. Når du vælger tomat sauce, kan du overveje at tilberede dine egne eller købe en nedsat natrium række for at undgå overskydende natrium.

Andre Næringsstoffer

Tomater er rige kilder til antioxidanter, såsom vitamin C, lycopen og lutein, så spiser tomater regelmæssigt kan give en vis beskyttelse mod kræft og forhøjet blodtryk og samtidig sænke din risiko for lys-induceret øjenskade.

Dit hjerte kan med fordel tomater, også. Forskning offentliggjort i Federation of American Societies for Experimental Biology Tidende i 2014 knyttet anthocyaniner, kemikalier, der naturligt findes i tomater, med en reduceret risiko for hjerte-kar-sygdom.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige' s Guide til Seksuel Empowerment." Hendes arbejde udgør, kan ses i Cosmopolitan, The Washington Post, DAME Blad, LIVESTRONG.com og mere. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære