Sund Kost >> Ernæring

Er Der Nogen Forbindelse Mellem D-Vitamin Og Zink?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

D-Vitamin og zink spiller en vigtig rolle i dit helbred-for eksempel, at D-vitamin kontrollerer fysiologiske processer, herunder blodtryk forordning og celle vækst, mens zink fastholder reproduktiv sundhed. Mens zink og D-vitamin ikke interagerer direkte, de har flere forbindelser på grund af deres komplementære effekter på flere organer i din krop. Det omfatter både næringsstoffer i din kost, og du vil hjælpe med at opretholde et stærkt væv og forebygge sygdom.

Effekter på Celle-Kommunikation

Zink og D-vitamin deler en forbindelse, fordi de begge støtte i celle kommunikation. D-Vitamin har evnen til at binde sig til proteiner, kaldet D-vitamin receptorer, som findes i et udvalg af celler i hele din krop. Når D-vitamin binder sig til sin receptor, der kan interagere med din DNA, aktivering eller undertrykke gener, som udløser en reaktion i dine celler. Zink hjælper sund celle signalering ved at gøre en del af transkriptionsfaktorer -- proteiner, der styrer aktiviteten af dine gener, og fordi det hormon, der styrer frigivelsen.

Effekt på Immunitet

Både D-vitamin og zink spiller en vigtig rolle i immunforsvaret. Flere typer af immunsystemets celler, der indeholder D-vitamin-receptorer, og eksponering for D-vitamin hjælper med at kontrollere deres aktivitet, der regulerer din evne til at montere et immunrespons. At få nok D-vitamin hjælper også med at forhindre overactivation af dit immunforsvar, som igen hjælper med at kontrollere auto-immune sygdomme. Zink fra din kost også understøtter sundt immunforsvar-det fremmer udviklingen af immunceller til at bekæmpe off-infektion. Selv en mild zink mangel kan påvirke dit immunforsvar, øger din risiko for infektion.

Effekt på Knogle Sundhed

D-Vitamin og zink har en effekt på dine knogler. D-Vitamin regulerer kroppens calcium-niveauer, og for meget eller for lidt D-vitamin kan forårsage calcium til at udvaskes fra din knoglevæv ind i dit blod, som udløser knogletab, der henviser til, at sund vitamin D niveauer bidrage til at opretholde stærke knogler. Zink bidrager også til stærke knogler. Det regulerer gen-aktivitet i udviklingen af knogle celler og forhindrer udviklingen af osteoklaster -- den celletype, der nedbryder gammelt knoglevæv -- rapporter en undersøgelse offentliggjort i "Celle Kommunikation og Signaler." Det aktiverer også gener, der er nødvendige for at gøre osteoblaster, de celler, der indbetaler nyt knoglevæv, ifølge en undersøgelse i August 2013-udgaven af "Biologiske Spor Element Forskning." Alt i alt betyder det, at zink forhindrer knogle nedbrydning og fremmer knogle vækst af væv.

Indtagelse Anbefalinger og Kilder

Institute of Medicine anbefaler, at små mængder af D-vitamin og zink dagligt-blot 15 mikrogram D-vitamin, og 8 og 11 milligram zink for kvinder og mænd, hhv. Blot at tilføje fede fisk og mejeriprodukter i din kost hjælper dig med at forbruge mere D-vitamin-eksempelvis en 6-ounce del af en dåse laks indeholder hele din anbefalede daglige indtag, mens hver 8-ounce servering af komælk indeholder på 2,5 mikrogram. Du kan også få D-vitamin fra solen, selv om nogle lande kræver mere tid i solen end andre. Fisk, kød og skaldyr øge din zink indtag, mens kikærter og mandler tjene som vegetar-venligt zink kilder.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære