Sund Kost >> Ernæring

Tempeh vs. Kød

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: 06 December, 2018

I henhold til det AMERIKANSKE Department of Agriculture kostråd tempeh og kød, der både tæller som protein fødevarer, som du bør spise 5 til 6,5 ounce ækvivalenter dagligt. Mens kød giver en rig kilde til protein, de virker ikke for alle kost; tempeh -- stammer fra sojabønner -- passer ind i næsten enhver form for kost. Tempeh kan fungere som et alternativ proteinkilde i vegetarisk eller vegansk kost, men dens indhold af mikronæringsstoffer adskiller sig fra mange kød.

Protein

Både tempeh og kød tjene som rige kilder til komplet protein, der indeholder alle de essentielle aminosyrer. Men, tempeh indeholder i almindelighed en smule mindre protein per portion end kød. For eksempel, en 4-ounce servering af tempeh indeholder ca 21 gram protein, mens tilsvarende portioner kylling eller svinekød indeholder 35 eller 29 gram protein, henholdsvis. Oksekød indeholder omtrent den samme mængde af protein per portion, som tempeh, med en 3-ounce servering af bøf også give 21 gram protein.

Vitamin B-12

Tempeh og kød er forskellige i deres vitamin B-12, eller cobalamin, indhold. Cobalamin bidrager til røde blodlegemer funktion ved at hjælpe din krop producere hæmoglobin, det protein, der er ansvarlig for røde blodlegemer funktion. Kød generelt tjener som en god kilde til vitamin B-12 -- oksekød, kylling, kalkun, laks, muslinger, muslinger og krabber alle indeholder varierende mængder af næringsstoffer. Men da vitamin B-12 er kun syntetiseret af dyr, plante-baseret tempeh indeholder lidt at ingen vitamin B-12. Hvis du er afhængige af kød alternativer, som tempeh, i stedet for kød, æg eller mælkeprodukter, skal du tale med din læge om de potentielle behov for vitamin B-12 kosttilskud.

Mangan

Tempeh har en ernæringsmæssig fordel det over kødet på grund af dens sin mangan indhold. Mangan bidrager til sunde knogler, støtter hjernens funktion og fremmer heling efter skade. Kun 4 ounces af tempeh indeholder 1.47 milligram mangan, om 82 og 64 procent af den anbefalede daglige dosis for kvinder og mænd, henholdsvis i henhold til Linus Pauling Institute. I modsætning, en 4-ounce servering af kyllingebryst og en 3-ounce servering af strip steak indeholder mindre end 0,02 milligram hver.

Madlavning Ideer og Tips

Tempeh kan træde i stedet for kød i mange opskrifter -- du skal blot give hakkede tempeh til at lave mad med resten af dine ingredienser, så det kan passe ind smagen af dit måltid. Alternativt kan du prøve at marinere strimler af tempeh natten over, derefter grill tempeh til brug i wraps og sandwiches. Lav-natrium bouillon med miso gør det til en smagfuld marinade.

Praksis fødevaresikkerhed, når madlavning med kød. Undgå at bruge skærebrætter og knive, der kom i kontakt med råt kød for at forberede andre ingredienser i dit måltid, og altid grundigt vaske dine hænder efter berøring af råt kød. Altid lave kød til en passende interne temperatur for at forhindre levnedsmiddelbårne sygdomme.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære