Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at skelne Mellem Ægte Sult Og Følelsesmæssig Sult

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

Folk nogle gange at spise, fordi de er ked af, stressede, kede af det eller glad. Men spiser af følelsesmæssige årsager, kan få dig til at spise for meget, hvilket fører til vægt gevinst. At lære at skelne mellem de følelsesmæssige sult og ægte sult og håndtere dine følelser på andre måder udover at spise kan hjælpe dig med at tabe sig eller holde din vægt.

Reelle Sult

Reel sult er anlagt på et sandt behov for mad og udvikler sig gradvist over tid. Du kan vente med at spise, hvis du har brug for, og når du har spist, indtil din mave er fuld, kan du stoppe med at spise. Med ægte sult, du føler et behov for at spise, men ikke nødvendigvis en bestemt fødevare. En fødevare, som du kan lide, der er til rådighed, vil tilfredsstille din sult, og du vil ikke føle sig skyldig, når du er færdig med at spise.

Følelsesmæssige Sult

Følelsesmæssige sult er en reaktion på en følelse, enten god eller dårlig, og indebærer normalt trang til en bestemt fødevare eller type af mad. Disse fødevarer er ofte højt indhold af fedt og sukker, og selv om du er fuld, du vil nogle gange holder man spiser, til maden er væk. Denne type af sult opstår pludseligt, og du føler et behov for at spise med det samme. Men, når du er færdig med at spise, du ofte føler sig skyldig eller skamfuld.

Sult Skala

Hjælp sult skala kan hjælpe dig med at afgøre, om du er til at spise ude af reelle sult eller følelsesmæssig sult. På en skala fra et til 10, en betyder, at du sulter, og 10 betyder, at du er alt for fuld og ikke kunne spise andet bid. Før du spiser noget, skal du placere dit niveau af sult på denne skala. Hvis det er en fem eller højere, du er mest sandsynligt at spise for følelsesmæssige årsager snarere end ægte sult. Skal du spise, når du er på om en tre eller fire på en skala, og ikke vente, indtil du er på en, ellers kan du spise for meget. Stoppe med at spise, når du når en syv på sult skala.

Måder at Håndtere Følelsesmæssige Sult

At holde en fødevare dagbog kan hjælpe dig med at finde ud af, hvornår du har tendens til at spise ude af følelsesmæssige sult og hvilke fødevarer du higer efter i disse tider. Når du oplever følelsesmæssige sult, har en plan for, hvad du vil gøre i stedet for at spise, som du ringer til en ven, at gå en tur eller læse en bog. Må ikke holde komfort fødevarer til rådighed på dit hus, og vent fem minutter, før du spiser, når du begynder at føle sulten, så kan du finde ud af, om du virkelig er sulten eller blot at nå til mad ud af vane eller følelsesmæssige årsager.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære