Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at Fortælle, Hvis Din B12 Er Lav

Skrevet af Jason Eaton; Opdateret juli 20, 2017

B12-Vitamin er et vandopløseligt vitamin, som er nødvendig for dannelsen af røde blodlegemer og korrekt nerve funktion. Ifølge Medline Plus, leveren kan gemme vitamin B12 i flere år, og derfor er en mangel er sjælden. Men visse mennesker-de ældre, strenge veganere, eller dem med fordøjelsesproblemer -- er på et højere risiko for at lide af lave niveauer af vitamin B12. Med kendskab til de symptomer, du kan undgå uoprettelige nerveskader.

Vær opmærksom på dine energi niveauer. Tegn på vitamin B12-mangel omfatter træthed og svaghed. B12 er vigtigt for protein metabolisme og sunde røde blodlegemer, og uden en passende mængde i dit system, kan du føle dig sløv og træt. Vurdere din svimmelhed-såsom en følelse af at miste balancen eller mathed -- når du står op eller øve dig selv fysisk.

Vurdere din evne til at koncentrere sig og huske oplysninger. B12 er nødvendig for korrekt neurologiske funktion. Du kan begynde at glemme, mere end normalt, og har problemer med at koncentrere sig i mere end et par minutter.

Check for fysiske og neurologiske symptomer. Observere eventuelle unormale fornemmelser på dine hænder og fødder såsom følelsesløshed og snurren. Ser ud til enten diarré eller forstoppelse. Vær opmærksom på din vejrtrækning i løbet af enhver form for motion, du kan opleve åndenød, ifølge Medline Plus.

Vejer dig selv på en skala. Vurdere eventuelle ændringer i dine spisevaner og kontrollere din vægt for enhver uforklaret vægttab. Kontoret for Kosttilskud, at et tab af appetit og vægttab er tegn på vitamin B12-mangel.

Undersøge din mund og gummi sundhed. Ser ud til blødende tandkød, når du børster tænder og generel ømhed i munden eller tungen. Medline Plus, at en hævede, røde tunge kan opstå, hvis du udvikle anæmi. Et lille snit eller udslæt omkring siderne af din mund også angiver en vitamin-mangel.

Besøg din læge for yderligere undersøgelser. Fortæl din læge, at du har mistanke om du måske har en vitamin-mangel. En læge eller sygeplejerske kan teste dine røde blodlegemer, LDH niveau eller vitamin B12-niveau. Typisk, behandlingen kan omfatte vitamin B12-indsprøjtninger hver måned eller orale tilskud af B12.

Tip

Den anbefalede daglige dosis af vitamin B12 er 2,4 mikrogram til 14 år og over.

Spiser vitamin-B-rige fødevarer såsom mejeriprodukter, fisk, fjerkræ og æg. En 1-ounce servering af muslinger give 28 mikrogram B12.

Om Forfatteren

Jason Eaton har været en skribent siden 2010, og har bidraget til adskillige tidsskrifter og kliniske tidsskrifter. Han har arbejdet som diætist, pædiatrisk og klinisk forsker i det Forenede Kongerige. Eaton har en Bachelor of Science i ernæring og diætetik, samt en Master i human ernæring.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Brand X Pictures/Getty Images
ADVERT

Mest populære