Sund Kost >> Kost

Teenagere & Højt Kolesteroltal

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

Ifølge CNN Sundhed, en ud af fem teenagere, og over 40 procent af overvægtige teenagere, har usunde kolesterol niveauer, hvilket kan betyde, høj LDL-kolesterol, eller lavt HDL-kolesterol, eller en kombination af begge. Har unormal kolesterol niveauer sætter teenagere i risiko for at udvikle hjertesygdom, den ledende årsag til dødsfald i Usa.

Årsager

Nogle tilfælde af forhøjet kolesterol i teenagere, cirka en til to procent, er genetiske ifølge Texas Heart Institute. Denne type af højt kolesteroltal, der er til stede ved fødslen, kaldes familiær hyperkolesterolæmi. Den stigende sats af fedme blandt børn er også forbundet med et øget antal af teenagere med højt kolesteroltal, højt blodtryk og diabetes. Andre risikofaktorer omfatter rygning, og en kost, der er højt indhold af fedt og kolesterol.

Anbefalinger til Test

Tidligere anbefalinger var, at voksne i alderen 20 og ældre bør have kolesterol niveauer kontrolleres en gang hvert femte år. På grund af forhøjet kolesterol bliver mere og mere udbredt hos børn og teenagere, American Academy of Pediatrics nu anbefaler, at kolesterol niveauer blive testet på mellem 9 og 11 og så igen mellem 17 og 21. Ideen er at fange højt kolesteroltal tidligt kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme.

Tallene for Teenagere

Kolesterol er målt med en blodprøve, der tages som regel efter en periode med faste. En total kolesterol-niveau på 200 milligram per deciliter eller mere vurderes at være højt. Total kolesterol niveauer, der ligger mellem 170 og 199 milligram per deciliter anses for et grænsetilfælde, høj. Lav, eller ideal, total kolesterol niveauer, der er mindre end 170 milligram per deciliter. En sund LDL-niveau for teenagere er mindre end 130 milligram per deciliter. En sund HDL-niveau for teenagere er større end 45 milligram per deciliter.

Forebyggelse

I Hjertet af Texas Institut har en række anbefalinger for at hjælpe med at forhindre højt kolesterol i teenagere. Sørg for, at dine teenagere få tilstrækkelig motion, hvilket er cirka 30 til 60 minutter på de fleste af ugens dage. Undersøgelse dit barns kost og sikre, at han eller hun får masser af frugt, grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mejeriprodukter og magert protein. Ikke tjene fede fødevarer, fastfood og færdigretter. Snak med dine børn om ikke at ryge. Forklare de negative sundhedsmæssige virkninger af rygning og forhindre dine børn fra at plukke op det vane.

Behandling

De metoder, der anvendes til at forhindre, at højt kolesteroltal er også effektive til at sænke kolesterol. Hvis din teenager er diagnosticeret med forhøjet kolesterol, ordentlig kost og regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre numre. Brugen af kolesterol-sænkende medicin, såsom statiner, betragtes som kontroversiel. Mens nogle anser dem for effektiv for børn og teenagere, andre hævder, at de risici, bivirkninger og livslang afhængighed er for høj.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære