Sund Kost >> Kost

Hvordan Teenage Kan Påvirke den Generelle Sundhed?

Skrevet af Bethany Fong, R. D.; Opdateret December 19, 2018

En teenager ' s sundhed og kost er direkte relateret. En nærende kost har kort - og langsigtede fordele, mens en usund man kan give fysiske, mentale og følelsesmæssige problemer, samt kroniske sygdomme, som i sidste ind i voksenalderen. En sund kost for en teenager er fuld af nærende fødevarer og afbalanceret med fysisk aktivitet. Teenagere, der nyde sunde fødevarer i en ung alder vil træffe bedre valg i fremtiden. På den anden side, teenagere, der udvikler en smag for fedt, natrium, sukker og forarbejdede fødevarer er mere tilbøjelige til at have dårlige spisevaner, som voksne og øge deres risiko for ernæringsrelaterede sygdomme som hjertesygdomme, diabetes og kræft.

Kalorier

Kalorier er kroppens kilde til energi. Teenage-drenge har brug for 2,000 til 3.200 kalorier per dag. Teenage-piger har brug for 1800 til 2400 kalorier om dagen. Køn, fysiske statur, vækst og aktivitet bestemme en teenager ' s særlige kalorie behov. Større, mere aktive teenagere har brug for flere kalorier end teenagere, der er mindre eller mindre aktive. Føderale retningslinjer anbefaler, at teenagere får 45 til 65 procent af deres kalorier fra kulhydrat, 10 til 30 procent fra protein og 25 til 35 procent fra fedt.

Vægt

Overvåge en teenager ' s vægt til at afgøre, om han indtager nok kalorier. Teenagere, der ikke får nok kalorier kan opleve vægttab, underernæring, træthed og problemer i skolen. Vægtøgning kan betyde overskydende kalorieindtag. Overvægtige eller svært overvægtige teenagere er mere tilbøjelige til at være overvægtige eller svært overvægtige voksne. Fedme bidrager til hjertesygdomme, højt blodtryk, diabetes, åndedrætsbesvær og problemer med at sove. American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, siger teenagere med vægt problemer er mere tilbøjelige til at opleve følelsesmæssig stress, depression, angst og obsessiv-kompulsiv lidelse.

Kulhydrat

Kroppen bruger kulhydrat som sin primære energikilde. Kulhydrater findes i frugt, grøntsager og korn. Fiber, en form for kulhydrat, er også vigtige for fordøjelsen og hjerte sundhed. Teenagere med en kulhydrat underskud kan opleve lavt blodsukker, føler dig træt eller svimmel, har problemer med at koncentrere sig og opleve forstoppelse. En alvorlig kulhydrat-mangel kan resultere i en pH ubalance og kræver lægehjælp.

Protein

Protein opbygger og reparerer muskler, væv og organer og styrker immunforsvaret. Mens protein-mangel er sjælden i Usa, teenagere bør spise magre proteiner såsom magert hakket oksekød, kylling uden skind, fisk og skaldyr, æg, bønner, nødder, fedtfattige mejeriprodukter og soja produkter. Proteinholdige fødevarer som hamburgere, hotdogs, stegt kylling, is og milkshakes er høj i kalorier, mættet fedt og kolesterol. Mættet fedt og kolesterol bidrager til hjertesygdomme og andre kroniske sygdomme.

Fedt

Fedt, der er afgørende for vækst og udvikling, energi og absorption af vitaminer A, D, E og K. Mens alle fedtstoffer er høj i kalorier, teenagere, bør du vælge umættede fedtstoffer som olivenolie, vegetabilsk olie og fedt findes i fisk, nødder og avocado. I modsætning til mættet fedt og transfedtsyrer, umættede fedtstoffer hjælpe med at sænke risikoen for hjertesygdom. Teenagere kan reducere det mættede fedt i deres kost ved at undgå fast food, dyb-stegt mad, bagværk, pakket snacks, margarine, smør, fløde og spæk.

Vitaminer og Mineraler

Vitaminer og mineraler til at styrke immunforsvaret og støtte sundheden for hvert organ system. Vitamin-og mineralmangel kan forårsage dårlig vision, et svagt immunsystem, svækkede knogler, usunde tænder og tandkød, nedsat energi, muskelkramper, åndenød og dårlig sårheling. Teenagere kan få nok vitaminer og mineraler ved at spise en bred vifte af næringsstof-tætte fødevarer som frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og fedtfattige mejeriprodukter. Frugter og grøntsager, som især er fyldt med vitaminer, mineraler, fytokemikalier og antioxidanter, der bekæmper sygdom og kroniske sygdomme.

Drikkevarer

Teenagere har brug for omkring 8 kopper væske om dagen for at undgå dehydrering. Vand er det sundeste valg. Teenagere bør begrænse sukkerholdige drikkevarer som sodavand, energidrikke, juice, drikkevarer, sødet iste og blandet kaffe-drinks. Disse drikkevarer er høj i kalorier og lav i næringsstoffer. Overskydende sukker forbrug fører også til hulrum dannelse.

Om Forfatteren

Bethany Fong er en registreret diætist og chef fra Honolulu. Hun har produceret en række sundhedspædagogiske materialer og arbejdet i wellness-industrier som klinisk diætetik, food service forvaltning og offentlig sundhed.

ADVERT

Mest populære