Sund Kost >> Sunde Måltider

Te Med Gluten

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret 09 December, 2018

Gluten er et protein, som findes i nogle korn, især hvede, byg og rug, der kan finde sin vej i mange fødevarer og drikkevarer. Skjulte gluten kan have skadelige virkninger, hvis du lider af gluten intolerance, eller cøliaki. Selv spor af dette protein kan fremkalde mave-tarm-symptomer, ledsmerter, træthed, hovedpine, hjerne tåge, og andre sundhedsmæssige problemer. Læsning ingrediens lister, når dagligvarer og beder om forberedelse metoder på restaurant er god praksis for at undgå gluten-kontaminering, men du skal være opmærksom på, at gluten kan også være at gemme sig i din te.

Gluten-holdige Ingredienser

Urtete og andre te blandinger kan indeholde ingredienser, der kan være forurenet med gluten. Nogle teer indeholder byg malt til at give drikken en sød smag, og byg er en gluten-holdige korn. Tjek ingredienslisten. Hvis du ikke er sikker på, om nogle af de ingredienser, der findes i din te, du skal blot vælge en anden type af te eller overveje ringer til producenten for at finde ud af, om din te er virkelig gluten-fri eller ej.

Te Poser

Nogle te poser er forseglet ved hjælp af en pasta fremstillet af ingredienser, der indeholder hvede, gluten -, der indeholder korn. Hvis du foretrækker at tilberede te, der er indeholdt i teposer, ring til te-selskab og bede om te pose byggeri. Ellers, du kan holde med løse teblade og bruge et te-filter til mæskning.

Krydskontaminering

Krydskontaminering er en almindelig årsag til gluten forurening i te. For at undgå konsekvenserne af gluten eksponering sørg for, at det udstyr, du bruger til at forberede og drik din te er helt ren. Del ikke dine kopper, te-filtre og skeer med nogen, der ikke på en gluten-fri kost. Brug en ske, der tidligere blev brugt til at spise en skål med gluten-holdige morgenmadsprodukter kan være nok til at forurene din te, selv om skeen ser rent.

Sikker Gluten-Gratis Te

For at være på den sikre side, så hold dig til te lavet af fælles ingredienser, som sort te, grøn te, rooibos te eller oolong-te. Løse blade er ikke kun mere sikkert for at undgå gluten potentielt findes i te-poser, men det kan også give bedre kvalitet og mere flavorful kaffe. For at forbedre din gluten-gratis te, kan du tilføje en lille smule af glutenfri udtørrede usødet kokosnød eller tørret frugt for at din te blade.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære