Sund Kost >> Sunde Måltider

Te, Som Hjælper Hjernens Funktion

Skrevet af Ann Daniels; Opdateret December 27, 2018

Nyd en varm, beroligende kop te, som også kan gavne dit helbred. En bred vifte af forskning er blevet udført for at bestemme om te hjælper med at forbedre hjernens funktion. I tillæg til grøn te, som er et udvalg af urteteer er tænkt til at hjælpe med at forbedre din kognitiv funktion og hukommelse.

Grøn Te og Virkninger på Hjernen

Grøn te er fyldt med antioxidanter, der kan have gavnlige virkninger på hjernen. En undersøgelse udgivet i "The American Journal of Clinical Nutrition" i 2006 foreslog, at forbrug af grøn te kan reducere risikoen for kognitiv svækkelse. Forskerne testede effekten af catechiner -- en antioxidant, der findes i grøn te -- på kvindelige mus til at bestemme dens virkning på stress-relaterede hjernens aldring. Resultaterne viste, at grøn te antioxidanter kan hjælpe med at forhindre stress-related brain aging.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba kan tages som et supplement, men det kan også nydes som en urte te. Den anbefalede daglige dosis af urten er 240 mg, som foreslået af University of Maryland Medical Center. Ginkgo biloba er kendt for sine kognitive og hukommelse fordele. Indtagelse af urten kan bidrage til at forbedre hukommelsen af raske, unge eller midaldrende personer. Ginkgo biloba er nogle gange anbefalet at hjælpe med at forbedre hukommelsen i demens eller Alzheimers patienter. En undersøgelse gennemført i det Forenede Kongerige på 176 mennesker, men fandt, at ginkgo biloba ikke bedre end placebo til at forbedre hukommelse i Alzheimers patienter.

Gøtu Kola

Gøtu kola er en urt, der kan bruges til at lave te, der smager bitter, skarp eller sød. Ifølge Dr. Deepak Chopra, gøtu kola er meget udbredt i den gamle Indiske praksis i Ayurveda til at forbedre den kognitive funktion og hukommelse. En gennemgang af videnskabelige undersøgelser, der er udgivet i "Evidens-Baseret Komplementær og Alternativ Medicin" fundet, at urt kan gavne personer med Alzheimers sygdom og personer med Parkinsons sygdom. Det kan også hjælpe til at bevare hjernen fungerer, som den skal evner.

Rosmarin til Afslapning

Rosmarin er en urt, der kan også koges med vand til at lave en afslappende urtete. Rosmarin kan hjælpe hjernen til at fungere bedre ved at forbedre hukommelsen. En undersøgelse offentliggjort i December 2013 udgaven af "Fitoterapia", hedder det, rosmarin forbedret langtidshukommelsen i rotter. En anden undersøgelse offentliggjort i "CNS & Neurologiske Lidelser -- Drug Targets" tyder på, at Carnosic syre – en antioxidant der findes i rosmarin blade -- har potentiale til at blive brugt som lægemiddel mod Alzheimers sygdom.

Om Forfatteren

Ann Daniels har været en professionel forfatter i mere end 10 år. Hendes arbejde er blevet offentliggjort i mange nationale sundheds-og wellness-publikationer. Daniels har en Master of Arts i kommunikation fra University of Colorado i Boulder.

ADVERT

Mest populære