Sund Kost >> Ernæring

Er Taurin Sikker?

At tage taurin kosttilskud kan forbedre din atletiske ydeevne og hjernens funktion, men lidt er kendt om de langsigtede effekter på dit helbred. Du har sikkert set det, der er anført som et tilsætningsstof på energidrikke og kosttilskud, men denne aminosyre er ved at blive undersøgt af forskere for sin medicinske fordele, samt. Taurin kan hjælpe med at sænke dit kolesterol og reducere inflammation i kroppen. Det ser ud til at have nogen alvorlige bivirkninger, men mere forskning er nødvendig på sikkerheden for at supplere med taurin.

Bruger

Taurin er en aminosyre, der findes naturligt i dit hjerte, retina, skelet, muskler og hjerne. Det er også bruges som et supplement til behandling af mange sygdomme. Ifølge University of Michigan Health System, taurin kan øge hjerte sammentrækninger i kongestiv hjerteinsufficiens, hjælpe med fordøjelsen af fedt i mennesker med cystisk fibrose, forbedrer jernoptagelsen i anæmiske kvinder, at reducere blodtrykket, forebygge anfald og forbedre insulin følsomhed. Taurin spiller også en rolle i den neurologiske udvikling og regulering af væskebalancen i kroppen.

Dosering

Kroppen kan selv syntetisere taurin fra andre aminosyrer. Du får også nogle taruine fra at spise kød og fisk, mens ammende spædbørn få taurin gennem mors mælk. I tillæg til disse kilder i kosten, op til 3 gram per dag, taurin tilskud anses for sikker, ifølge Katherine Zeratsky, en diætist på Mayo Clinic. Hvis du tager mere end du har brug for, dine nyrer fjerne overskydende taurin, som udskiller det i urinen. Hvis dine nyrer ikke fungerer godt, tunge taurin tilskud kunne være til skade.

Bivirkninger

De fleste tilsætningsstoffer, der vises på den AMERIKANSKE Food and Drug Administration er generelt anerkendt som sikker, eller GRAS, liste. Taurin ikke fordi der ikke er nok de videnskabelige data, der findes om den langsigtede sikkerhed eller virkninger af dens brug. Gravide kvinder bør bruge forsigtighed, når du tager taurin. En undersøgelse offentliggjort i "Journal of Physiology" tyder på, at mødre, der tager taurin kan have babyer tilbøjelige til at blive overvægtige eller er diabetiker. Men denne forskning blev udført på rotter, og yderligere undersøgelser er nødvendige for at vurdere virkningerne på menneskers spædbørn.

Interaktioner

Ingen alvorlige bivirkninger eller interaktioner mellem taurin og medicin er blevet dokumenteret. Men, University of Michigan Health System bemærker, at højere niveauer af taurin tilskud kan være nødvendige i mennesker, der tager kemoterapi, eller andre medikamenter, til behandling af kræft. Konsultere din sundhedspleje udbyder, før de tager taurin for at få flere oplysninger.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære