Sund Kost >> Sunde Måltider

Ikke At Tage Fiber Kosttilskud Gøre Du Føler Dig Bedre?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 14 December 2018

Det er svært at holde med et lavt kalorieindhold kost for vægttab, hvis du altid føler sig sultne. At spise de rigtige typer af fødevarer, herunder masser af frugt og nonstarchy grøntsager, som er høj i fiber og indeholder en masse af vand, der kan hjælpe med at fylde dig op, uden en masse kalorier. Selv om beviserne er blandet, nogle typer af fiber kosttilskud kan også hjælpe dig med at føle sig en lille smule bedre.

Fiber og Mæthed

Opløselige fibre danner en gel, når det blandes med vand, og denne gel kan langsom tømning af maven og fordøjelsen af din mad, så du føler dig fuld længere. For eksempel folk i en undersøgelse offentliggjort i "Mad og Ernæring Forskning" i 2010 følte sig bedre efter at have drukket en drik, der indeholdt 5 eller 10 gram af opløselige fibre beta-glucan, som kommer fra havre, end når de drak en fiber-gratis drikkevarer.

Potentielle Konsekvenser

Selv om man skulle tro, at en øget mæthedsfornemmelse på grund af fiber kosttilskud vil hjælpe med vægttab, er dette ikke nødvendigvis tilfældet. Ikke alle undersøgelser har vist gavnlige virkninger for fiber kosttilskud og vægttab. En undersøgelse offentliggjort i "Journal of Nutrition" i oktober 2003 fandt, at mens et tillæg, der indeholder en type af nonfermentable fiber kaldet methylcellulose var mere fylde end et supplement, der indeholder fermenterbare fibre pektin og beta-glucan, hverken type af kosttilskud hjalp med vægttab.

Type Fiber

En mulig forklaring på de forskellige resultater, der er fundet i forskellige studier er, at kun nogle typer af fiber har en gunstig virkning på mæthed. Om en fiber, der er opløseligt eller uopløseligt, dens viskositet, eller evne til at danne en gel, og dens vand-bedrift evne kan både spille en rolle i dens indvirkning på mæthed. Undersøgelser har vist, i det mindste nogle gavnlige virkning på mæthed med fiber kosttilskud, der indeholder guargummi, psyllium, pektin, glucomannan kombineret med psyllium, cellulose eller hel-hvede fiber, ifølge en gennemgang artikel, der er offentliggjort i "Gastroenterologisk" i januar 2010. Denne stigning i mæthed ikke nødvendigvis fører til vægttab fra at tage fiber kosttilskud alene, men hvis du ikke føler dig så sulten, at du kan have en lettere tid at følge en lav-kalorie diæt.

Gavnlige Beløb

Academy of Nutrition and Dietetics anbefaler, at Amerikanerne får mellem 20 og 35 gram fibre om dagen til gavn sunde effekter. Til at øge følelsen af mæthed, få så meget som muligt af dette fibre fra fødevarer eller kosttilskud, der indeholder en opløselig fiber, der er tyktflydende snarere end uopløselige fibre. Disse omfatter beta-glucan, tandkød, pektiner og psyllium. Hvis du er som mange Amerikanere og typisk spiser en kost, der er meget lavere i fiber, øge din fiber indtagelse gradvist, eller du kan opleve ubehagelige bivirkninger, såsom gas og oppustethed, indtil din krop vænner sig til den stigning i fiber.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære