Sund Kost >> Ernæring

Symptomer på Lavt Vitamin D3

Skrevet af Tracey Roizman, D.C.; Opdateret December 27, 2018

D3-Vitamin, eller cholecalciferol, er en forløber for den aktive form af D-vitamin, der er kendt som 1,25-dihydroxycholecalciferol. Din krop producerer vitamin D3, når sollyset reagerer med din hud. Små mængder også findes i æggeblommer, fisk og visse vegetabilske olier. Utilstrækkelige niveauer af D3-vitamin kan føre til en lang række skadelige virkninger på dit helbred.

Smerte

Du kan ikke mærke symptomer på en vitamin D3-vitaminmangel, indtil den mangel bliver svær, noter New York University Langone Medical Center. Knogle-og muskelsmerter, hofte smerter, knoglebrud og svært ved at stå op og gå karakterisere væsentlige mangel på D3-vitamin. På samme måde, breast cancer patienter, der tager en type medicin kaldet en aromatase inhibitor kan opleve tab af knoglemasse og muskel-og ledsmerter, ifølge en undersøgelse offentliggjort i januar 2010-udgaven af tidsskriftet "Breast Cancer Research and Treatment." Undersøgelsen fandt, at supplere med 50.000 internationale enheder af vitamin D3 pr uge lettet patienter' muskel-og ledsmerter. Forskerne anbefaler vitamin D3 tilskud som en sikker måde at forhindre, at D3-vitamin mangel er forbundet med aromatasehæmmere.

Kognitive

En høj forekomst af D3-vitamin mangel blandt patienter med Alzheimers sygdom indikerer kognitive funktioner af a-vitamin, siger forskere i en undersøgelse offentliggjort i November 2011 nummer af American Journal of Alzheimers Sygdom og Andre Demenssygdomme." D3-Vitamin mangel medfører humørsvingninger og nedsat kognitiv funktion hos ældre. En genetisk sammenhæng har fundet mellem D-vitamin og øget Alzheimers risiko, og ikke-genetiske komponenter af D3-vitamin stofskiftet, såsom veje, at kontrollere inflammation og oxidation, også påvirke Alzheimers sygdom, forekomst og forløb. Forskere anbefaler, at tilskud med calcitriol, en aktiv form af vitamin, som det er mest effektiv til at holde hjernen og centralnervesystemet forsynes korrekt.

Hjertesygdomme

Symptomer på hjertesygdomme, herunder forhøjet low-density lipoprotein, eller LDL, den dårlige form af kolesterol, og blodkar, inflammation og hjerteanfald kan signalere, D3-vitamin mangel, ifølge Dr. Sarfraz den shiitiske, forfatter af bogen "Effekt af Vitamin D." D3-Vitamin hjælper med at forhindre, at LDL-kolesterol fra at blive deponeret i foringer af arterier og danner blodkar-indsnævring plaques, der er forbundet med åreforkalkning. Vitamin også nedsætter insulin resistens, som er en vigtig årsag til hjerte-kar-sygdom. A-vitamin D3-niveau over 30 nanogram per milliliter, kan reducere din hjerteanfald risiko ved halv.

Oral Sundhed

Din mundhygiejne, herunder stærke knogler og tænder, samt sunde tandkød, stole på D3-vitamin for korrekt vækst og udvikling, og mangel kan føre til et væld af dental sundhed problemer. En undersøgelse af parodontal kirurgi patienter, der blev offentliggjort i August 2011 udgave af "Journal of Dental Research" fundet, at deltagere, der var mangel på vitamin D3, på den tid af deres kirurgi viste, forsinket heling i op til et år, hvilket indikerer, at vitamin spiller en afgørende rolle i sårheling.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

ADVERT

Mest populære