Sund Kost >> Kost

Symptomer af Laktose Følsomhed hos Spædbørn

Skrevet af Kristian Mortensen; Opdateret 14 December 2018

Hvis du har en nervøs baby eller dit barn lider af diarré eller hyppig spyttende op, kan du mistanke om laktoseintolerans. Før du stoppe med at amme eller skifte formler, tjekke med din sundhedspleje udbyder om andre mulige forklaringer på hendes symptomer. Laktose intolerance er yderst sjældent hos spædbørn og er som regel et resultat af en anden tilstand.

Fordøjelse Af Laktose

Enzymet laktase nedbryder lactose, sukker i mælk og mejeriprodukter. Laktase er beliggende på tips af villi i din tyndtarmen. Over tid eller i løbet af nogle sygdomme, disse villi kan blive beskadiget eller mindske mængden af laktase, der produceres, der fører til manglende evne til at nedbryde laktose, hvilket resulterer i laktoseintolerans. Fordelingen af disse villi normalt tager tid, så er yderst sjælden hos børn under en alder af 2 til 3 år.

Symptomer

Ifølge en artikel fra det Amerikanske Academy of Pediatrics offentliggjort i tidsskrift "Pediatrics," symptomer på laktoseintolerans omfatter mavesmerter, diarré, kvalme, gassiness eller oppustethed efter at have drukket mælk eller formel, der indeholder laktose. Da babyer ikke kan fortælle dig, hvad de føler, de vil normalt græde, hvis de er ubehagelige, så din baby kan synes colicky. Alvoren af symptomerne varierer fra barn til barn og afhænger af, hvor meget laktose din baby bruger. Nogle børn er mere følsomme end andre, og kan kun tåler små mængder af mælk, før de oplever symptomer, mens andre kan drikke mere mælk, før der opstår symptomer. Hvis dit barn oplever en udslæt, projektil opkastning, åndedrætsbesvær eller blod i sin afføring, hun kan have en mælke-protein allergi, som er anderledes end laktose intolerance, og muligvis har brug for en soja-baseret formel.

Typer af Laktose Intolerance

2006-AAP artikel i "Pediatrics" opstiller fire typer af laktose intolerance: primær -, sekundær -, medfødte og udviklingsmæssige laktasemangel. Primære laktasemangel er den mest almindelige og opstår, når din krop ikke producerer nok laktase. Det er normalt udvikler sig over tid og er mere almindelig i nogle etniske grupper såsom Asiatiske, Latinamerikanske og Afrikanske Amerikanske populationer. Sekundær laktasemangel opstår, når tyndtarmen er beskadiget fra en anden tilstand eller sygdom som kronisk diarré, gastroenteritis eller kemoterapi. Denne type af laktose-intolerance opstår normalt hos spædbørn. Medfødt laktasemangel er ekstremt sjældne, og udviklingsmæssige laktasemangel forekommer hos for tidligt fødte spædbørn, der er født før 34 uger af drægtighedsperioden.

Behandling

Hvis dit barn er diagnosticeret med laktose intolerance, flere mærker af laktose-fri eller laktose-reduceret modermælkserstatning er til rådighed i de fleste dagligvarebutikker. Skift formler kan være hårdt for din baby ' s fordøjelsessystem, så før du ændrer sin kost, tjek et par ting først. Hvis dit barn er kræsen, så husk at babyer græder, af mange årsager; de har brug for en ble forandring, de ønsker at blive afholdt, at de ønsker at blive sat ned, de er sultne, de er trætte. Listen fortsætter. Sørg for, at du ved hjælp af korrekt fodring teknikker, som holder dit barn i stedet for at understøtte sin flaske, og at du er ved at forberede formlen korrekt. Tal med en amning-konsulent, hvis du ammer. AAP foreslår en række tips til babyer, der spytte ofte. Bøvs din baby mere, ofte i løbet af fodringer. Undgå "mave-time" lige efter fodring for at forhindre, at ekstra pres på hendes mave. Ikke overfeed din baby; stop fodring ved det første tegn på mæthed.

Om Forfatteren

Kristin Mortensen begyndte at skrive avisartikler i 1992 til Sierra Vista Herald. Hun har også været en registreret diætist siden 1991, og har arbejdet for hospitaler, klinikker og Kvinder, Spædbørn og Børn (WIC) - programmer. Mortensen har en bachelor of science i ernæring fra Brigham Young University.

ADVERT

Mest populære