Sund Kost >> Kost

Er i Søde Kartofler, der er Godt for Diabetikere?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret November 27, 2018

Diabetikere nødt til at holde et vågent øje med deres kost, for at håndtere kulhydrater og begrænse deres indvirkning på blodsukker og insulin niveauer. Det betyder, høj-kulhydrat fødevarer kan være problematisk, men nogle, som søde kartofler, tilbyde betydelige ernæringsmæssige fordele for at kompensere for deres indvirkning på blodsukkeret. Beslutte, hvor meget eller hvor ofte, du kan forbruge dem er en individuel beslutning, men søde kartofler, kan helt sikkert finde en plads i en diabetisk forplejning.

Kulhydrater i Søde Kartofler

Enhver diskussion om mad og diabetes management bør begynde med American Diabetes Association ' s henstilling, som er til at tælle gram kulhydrater du spiser på en dag. Antallet af kulhydrater du har brug for, er beregnet på grundlag af din krop, vægt og aktivitetsniveau, men som regel ADA tyder på, at sigte mod en vifte af 45 til 60 gram kulhydrater pr måltid, selv om nogle mennesker kan kræve færre for optimal blodsukker kontrol. Ved at reckoning, søde kartofler udgør en udfordring: En stor bagte søde kartofler giver mere end 37 gram kulhydrater, der repræsenterer de fleste af din ydelse til, at måltidet. Ved at måle, med en sød kartoffel kan kraftigt begrænse, hvad der ellers går ind på din tallerken.

Det er Ikke så Slemt, som det Ser ud

Når det er sagt, er der et par grunde søde kartofler kan ikke smide din madplan ud af balance. Først en stor sød kartoffel er en betydelig mængde, og hvis du er diabetiker din madplan sandsynligvis opfordrer til, at en tjener ikke mere end 1/3 kop mos eller en lille kartoffel. Dette bringer dit samlede kulhydrater til et meget mere overskueligt 12 gram for en lille, bagte søde kartofler, eller en skygge over 19 gram for 1/3 kop kogte, mosede søde kartofler. Disse tal er stadig høj, men nemmere at indarbejde i dit samlede daglige. Også en stor del af de samlede kulhydrater kommer i form af fibre, som ikke hæve dit blodsukker og bidrager til din samlede sundhed.

Søde Kartofler og Glykæmisk Indeks

Bortset fra simpel carb-tælle, at nogle diabetikere bruge et værktøj kaldet det glykæmiske indeks, eller GI, for at måle en af mad ' s indvirkning på deres blodsukker. GI test bruger effekten af ren glukose som pejlemærke, og derefter måler, hvor testen af mad ' s indvirkning på dit blodsukker er i forhold til denne standard. En GI-55 år eller derunder betragtes som lav, 55 og 69 år er betragtes som moderat, og 70 eller over er høj. Søde kartofler er som regel citeret på en gennemsnitlig GI af 70, som betegnes som højt, men kun lige knap nok. Hvad vigtigere er test resultaterne har varieret meget, rapportering GIs så lavt som 44 eller så højt som 94. ADA støtter tælle kulhydrater som mere pålidelige værktøj, så ved hjælp af GI, hvis du ønsker det, som et redskab til yderligere at finjustere din carb forbrug.

Kig På det Store Billede

De bedste kulhydrater til at indarbejde i din kostplan, er dem, der pack solid ernæring til at balancere deres indvirkning på dit blodsukker, og ved at måle søde kartofler er en klar vinder. At 1/3 kop bagte søde kartofler indeholder over 20 procent af dine daglige behov for vitamin C, at betydelige mængder af B-vitaminer og mineraler, over 2 gram fiber, og – især – nok A-vitamin i næsten tre dage. Kogte søde kartofler, der er lidt lavere på C-vitamin og visse mineraler. Den nederste linje? Du bliver nødt til at se din del størrelse for nøje, men hvis du er vild med søde kartofler, der er ingen grund til at give dem op.

Et Par Noter om Servering

Når man slår sig på at have søde kartofler som en del af dit måltid, du bør udelukke andre high-carb muligheder, såsom middag ruller, kiks eller hvidt brød. Behandling af den søde kartoffel som din vigtigste stivelse til måltidet, og holde resten af pladen klar til din hovedretter og masser af nonstarchy grøntsager, som for det meste er lav i kulhydrater.

Uanset om du har bagt det, kogte det i stykker eller tern og stegte det, en lille sød kartoffel gør et nærende supplement til dit måltid. Af de tre metoder, ristning kan være den mest alsidige. De søde kartofler karamellisere i din ovn, tilføjer smag, og du kan forstærke effekten ved at smide dem i en krydderurt med kraftig marinade eller en tør spice rub. De ristede stykker kan serveres varm som en side parabol, som er indarbejdet i en salat for at gøre det mere fylde, eller endda gemt i en vegetarisk taco eller burrito lavet med en low-carb tortilla.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok, tidligere restauratør og frodig freelance skribent. En selv-beskrevet "mad-videnskab nørd," han læser akademiske artikler til underholdning. Han blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology. Hans mad og ernæring artikler har optrådt på høj-profil steder, herunder Livestrong, Healthfully, Walgreens.com, LeafTV, GoBankingRates, Vitamix.com og mange andre.

ADVERT

Mest populære