Sund Kost >> Kost

Sød Kartoffel Fordele

Søde kartofler er stivelsesholdige, næringsstof-rige rodfrugter, der er lavt natrium og lavt på kolesterol. De er kendt som funktionelle fødevarer, fordi de går ud over en gennemsnitlig mad ved at optimere din sundhed og reducere din risiko for sygdom. Integration af funktionelle fødevarer, som søde kartofler i din kost, vil give dig disse forskellige fordele.

Energi

Søde kartofler er kulhydrat-tæt, hvilket gør dem til en værdifuld kilde til energi. En mellemstore søde kartofler indeholder næsten 24 gram kulhydrater. Det anbefalede daglige indtag for en gennemsnitlig voksen er 130 gram. Atleter, men har brug for en højere indtagelse for at støtte de krav, intens træning. Et dagligt indtag på 250 gram eller mere er optimal, hvis du regelmæssigt deltage i intens motion. Søde kartofler er komplekse kulhydrater, hvilket betyder, at de fordøje langsomt, hvilket giver vedvarende energi.

Tarm-Sundhed

Fiber kommer i uopløselige og opløselige sorter, som hver fordele din tarm sundhed, når de indtages på en regelmæssig basis. Uopløselige fibre skaber omfangsrigt afføring, der er let at passere, hvilket forhindrer forstoppelse og reducerer risikoen for tarm-sygdomme. Opløselige fibre absorberer det vand danner en gel-lignende stoffer i mave-tarmkanalen. Dette hjælper med at blokere for optagelsen af kolesterol, som sænker risikoen for hjertesygdomme. Søde kartofler indeholder både uopløselige og opløselige fibre, så får du fordelene ved begge. En medium sød kartoffel indeholder omkring 4 gram af den samlede fiber.

Forbedret Vision

Vitamin A er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder at det bliver gemt i fedt celler i kroppen. Dette vitamin hjælper med at fremme et godt syn, og det styrker også hud og bindevæv. En mellemstore søde kartofler er næsten 1.100 mikrogram vitamin A. Den daglige anbefalede indtag er 900 mikrogram i døgnet for mænd og 700 mikrogram for kvinder. En sød kartoffel, tegner sig for over 100 procent af det anbefalede indtag for både mænd og kvinder.

Forbedret Motion Ydeevne

Kalium er en elektrolyt mineral, der spiller en stor rolle i muskelsammentrækninger. Dette er en fordel, især hvis du er en atlet eller alvorlig vægt træner. En mellemstore søde kartofler indeholder 542 milligram af kalium. Det anbefalede daglige indtag for voksne er 4,700 milligram. Kalium spiller også en rolle i højt blodtryk. Ifølge American Heart Association, kalium hjælper med at ophæve virkningerne af natrium, herunder væskeophobning og for højt blodtryk.

Styrket Immunitet

C-Vitamin er en immunitet-styrke -, vand-opløselig vitamin, som også hjælper med sårheling. Da C-vitamin er en antioxidant, der hjælper med at absorbere frie radikaler, der bidrager til kroniske sygdomme. En mellemstore søde kartofler indeholder ca 22 mg vitamin C. Den daglige anbefalede indtag er 75 mg for kvinder og 90 mg for mænd.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære