Sund Kost >> Kost

Er Sushi et Hjerte Smart Mad?

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret November 21, 2018

At vedtage en sund kost er en smart måde at holde dit hjerte sundt, og reducere din risiko for at lide af hjerte-kar-sygdomme. American Heart Association anbefaler at spise fisk mindst to gange om ugen for at drage fordel af hjertet sundt fedt, det giver. Sushi er en god måde at øge dine fisk indtag, men ikke alle former for sushi er sundt valg for dit hjerte. Kig på de ingredienser, der anvendes til at forberede din sushi, for at afgøre, om det kan være en del af din sunde kost.

Fisk

Sushi, der indeholder fisk er rige på omega-3 fedtsyrer, såsom laks, tun tun eller sø ørred, er de bedste muligheder for et sundt hjerte. Et passende indtag af omega-3-fedtstoffer, der findes i fisk reducerer din risiko for arytmi, eller unormal hjerterytme, i henhold til American Heart Association, i tillæg til sænke dine triglycerider og lidt at reducere dit blodtryk. Vælg sushi lavet med laks over, at tilberedes med rejer, ål eller imiteret krabbe til at øge dit indtag af hjerte-beskyttende omega-3 fedtstoffer.

Tempura

Sushi indeholder fisk stegt i tempura dej, er ikke en god løsning for dit hjerte sundhed. En enkelt ugentlig servering af stegt fisk øger din risiko for at lide af et hjerteanfald med en kæmpestor 48 procent, ifølge Mayo Clinic. Stegning skaber skadelige transfedtsyrer, der er knyttet til åreforkalkning, den proces, der fører til tilstoppede arterier og hjerte-kar-sygdomme. Vælg sushi, der indeholder rå fisk eller fisk, der er kogt med blid madlavning metoder til at undgå at udsætte dig for de skadelige fedtstoffer dannes ved høje temperaturer under stegning proces.

Saucer

Sushi er næsten altid tilberedes eller serveres med en sauce, hvoraf nogle er høje i pro-inflammatorisk omega-6 fedtstoffer eller raffinerede salt. Ikke alle er salt-følsomme, men hvis du er, spise sushi med højt natrium soja sauce kan øge dit blodtryk og negativ indvirkning på dit hjerte sundhed. Sushi indeholder mayonnaise lavet med majs-eller sojaolie, som er meget høj i omega-6 fedtstoffer, kan også kompromittere dit hjerte sundhed. Mens omega-3 fedtstoffer er anti-inflammatorisk og beskytte dit hjerte, for meget omega-6 fedtstoffer, der har den modsatte effekt. Vælg sushi, som ikke indeholder krydret mayonnaise og bruge mindre soja sauce eller lav-natrium soja sauce til at bevare dit hjerte sundhed.

Ris

Høj kvalitet sushi har kun et tyndt lag af ris, der giver den fine smag af den friske rå fisk og andre ingredienser til at skinne, mens mindre kvalitet sushi har en tendens til at indeholde meget lidt fisk og en masse ris. Sushi-ris er høj i høj-glykæmiske indeks kulhydrater, som hurtigt kan hæve dit blodsukker. Skarpe stigninger i dit blod sukker niveauer efter at have spist kan skade de skrøbelige blodkar i dit hjerte og overbevise dig til hjertesygdomme. Holde sig til høj kvalitet sushi med en minimal mængde af ris. Hvis du har diabetes eller er udsat for højt blodsukker, så vælg sashimi, en ris-gratis type sushi, som ikke vil forårsage hjerte-skadelige højt blodsukker.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære