Sund Kost >> Ernæring

Er Sulfater i Fødevarer Samme som Nitrat?

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret 17 December 2018

Sulfat og nitrat er både kemiske forbindelser, der ofte findes i drikkevand og fødevarer. De er ikke de samme ting, selv om begge kan forårsage sundhedsmæssige problemer, når de indtages i overskydende beløb. Sulfater, mineralske salte, der indeholder svovl og ofte forekommer naturligt i fødevarer og vand, også adskiller sig fra sulfitter, en type af svovl kemikalie, der bruges som konserveringsmiddel. Fødevarer kan indeholde både nitrat, der ofte bruges som gødning, og nitrit, der anvendes som konserveringsmiddel, to nitrogen-oxygen-forbindelser, der også adskiller sig fra hinanden.

Sulfater

De fleste drikkevand og fødevarer, der naturligt indeholder sulfater. Sulfater indtaste jorden fra rådnende planter og dyr samt fra industriel affald, der indeholder svovldioxid og svovlsyre. Den føderale regering ikke håndhæve juridiske standarder for mængden af sulfat i drikkevand, men antyder, at niveauet af forurenende stoffer i drikkevand usandsynligt, at forårsage skadelige virkninger, kaldet den maksimale forurenende niveau mål, eller MCLG. Den MCLG for sulfat er 250 milligram per liter.

Nitrat

Nitrat er lejlighedsvis bruges som konserveringsmiddel, men deres primære brug er i gødning. Run-off fra græsplæner og marker sprøjtet med nitrater kan øge indholdet af nitrat i drikkevand. Når du indtager nitrater, din krop omdanner dem til nitrit. Som med sulfater, den føderale regering ikke regulere mængden af nitrat i drikkevand. Den MCLG for nitrat i drikkevand er 10 ppm eller 10 mg / liter.

Problemer

Sulfater og nitrater ikke forårsage de samme typer af sundhedsproblemer, hvis de indtages i overskydende beløb. At drikke vand, der indeholder højere niveauer af sulfat kan forårsage diarré, hvis du ikke har udviklet en tolerance over for det høje indhold af sulfat. I store mængder, sulfater ændre smag og lugt af vand. Babyer, især dem, der er under en alder af 4 måneder, der drikker vand højt i nitrat-eller, der spiser grøntsager højt i nitrat, som roer, kan udvikle blå baby syndrom. I denne tilstand, også kendt som methemoglobinemia, mangel på ilt forårsager et blåligt skær kaldet cyanose; hvis den ikke behandles, blå baby syndrom kan føre til koma, kramper eller død.

Og Nitrit, sulfit

Sulfat og nitrat er ofte forveksles med sulfit og nitrit, konserveringsmidler, der anvendes i en bred vifte af fødevarer, men de er ikke de samme. Sulfit og nitrit også adskiller sig fra hinanden. Sulfitter er bedst kendt for deres allergifremkaldende potentiale, der forårsager astma-lignende symptomer i 1 procent af befolkningen, ifølge the United States Food and Drug Administration. Restauranter og producenter skal mærke fødevarer, der indeholder sulfitter. Nitrit findes ofte i forarbejdet kød, hvor de hæmmer bakterievækst og holde kød på udkig red. Kød tilberedt over høj varme kan danne nitrosaminer, der er potentielt skadelige stoffer, der forårsager kræft i dyr.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære