Sund Kost >> Ernæring

Sukker Vs. Stevia

Skrevet af Rose Haney; Opdateret: 06 December, 2018

Kost med et højt sukker har links til fedme, diabetes og hjerte-kar-sygdom. I virkeligheden, American Heart Association anbefaler ikke mere end 100 kalorier om dagen fra tilsat sukker for kvinder og 150 for mænd. Desværre, den typiske Amerikanske kost bliver mere end 355 kalorier af tilsat sukker per dag, ifølge Mayo Clinic. Brug af en sukker erstatning som stevia har det potentiale for at reducere dette kalorieindhold belastning. Det er dog vigtigt at vide, hvordan stevia adskiller sig fra sukker, hvordan det kan bruges som en erstatning, og om det anses for sikkert.

Forskelle Mellem Sukker Og Stevia

Sukker eller saccharose, er udvundet af sukker fra sukkerrør og sukkerroer, der har været mest dyrket i tropiske klimaer. De fleste planter indeholder sukker i deres væv, men kun sukkerroer og sukkerrør indeholder nok til at være effektivt ud og forvandlet til hvidt krystallinsk tabel sukker. I modsætning hertil, er stevia, der er udvundet fra stevia rebaudiana, medlem af kultur-familien og vilde urter indfødte til Paraguay og Brasilien. Blade fra stevia-planten indeholder stoffer, som kaldes glycosider, der giver det sin søde smag. Forholdsvis, stevia er 30 gange sødere end sukker i sin hele bladet form og næsten 300 gange sødere, når den er blevet raffineret.

Ernæring

En teskefuld sukker indeholder 15 kalorier i form af kulhydrater og ingen andre næringsstoffer. Dette kan lyde beskedent, men sukker er meget let til at spise for meget og dets overforbrug har været knyttet til alvorlige sygdomme, herunder hjertesygdomme. På den anden side, stevia indeholder ingen kalorier og kan have sundhedsfremmende egenskaber. En undersøgelse offentliggjort i journal Næringsstoffer i 2017, deltagerne spist en småkage, der indeholder stevia og kaffe fiber eller sukker. Forskerne fandt, at stevia-kiks indeholder inhiberet en diabetes-relaterede fordøjelsesfremmende enzym og forbedret udgave af et hormon, der fremmer en følelse af tilfredshed efter at have spist. Sukkerholdige retter, på den anden side, er mere tilbøjelige til at opveje dit blod sukker niveauer, der fører til mindre mæthed. Stevia indeholder også antioxidanter, som er nyttigt for immunforsvaret og mindske inflammation.

At Erstatte Stevia

Flere mærker af stevia er på markedet, og den smag og sødme kan variere mellem dem. I betragtning af, at stevia er meget sødere end sukker, med mindre der er behov for, når du bruger det som en sukker erstatning. En teskefuld af stevia er nødvendig, når du opskriften opfordrer til en kop sukker. Følg generel substitution retningslinjer, men trial and error vil sandsynligvis være nødvendigt, indtil du er i stand til at justere smagen til din smag.

Sikkerhedsmæssige Overvejelser

Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration har ikke gjort indsigelse mod brugen af højt raffinerede, stevia og har mærket raffineret stevia som "Generelt Anerkendt Som Sikker." Men FDA har ikke tilladt brugen af hele blade eller rå stevia som tilsætningsstoffer til fødevarer på grund af bekymringer om mulige sundhedsskadelige effekter. FDA cites bekymringer i den videnskabelige litteratur om de negative effekter af rå stevia på kontrol af blodsukker og effekter på hjerte-kar -, reproduktions-og nyre-systemer.

Om Forfatteren

Steg Haney fik sin fælles ph.d. - grad i klinisk psykologi fra San Diego State University og University of California, San Diego. Hendes klinisk og forskningsmæssig specialiteter er neuropsykologi og neuroimaging. Hun er blevet udgivet i flere videnskabelige tidsskrifter og præsenteret sit arbejde på en lang række nationale konferencer. Hun har været freelance siden 2008.

ADVERT

Mest populære