Sund Kost >> Ernæring

Sukker & Triglycerider

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

Høje niveauer af triglycerider i blodet sætte dig på en øget risiko for at udvikle koronar arterie sygdom, sukkersyge og fedtlever sygdom. I virkeligheden, American Heart Association oplyser, at unge mennesker med et højt triglycerid-niveauer har en fire gange større risiko for at udvikle hjertesygdom, eller som har et slagtilfælde end unge med normal triglycerid-niveauer. Det, du spiser, påvirker den mængde af triglycerider i blodet, og at skære ned på sukker, er en måde at hjælpe med at holde din triglycerider i check.

Hvordan Sukker Påvirker Triglycerider

Sukker er ikke-nærende, giver tomme kalorier. Når du gå over dit kalorie-tildelingen for den dag, din krop tager disse ekstra kalorier og konverterer dem til triglycerider, som er gemt i dit fedtvæv til senere brug af energi. Men nogle af disse ekstra triglycerider ende op i dine arterier og kan klamre sig til din arterie vægge. Denne oprustning, også kaldet plak, kan hærde din arterie vægge og hæmmer blodgennemstrømningen. Med tiden, dette kan føre til alvorlige komplikationer, såsom hjerteanfald eller slagtilfælde.

Sukker Anbefalinger

Mens alle individer bør begrænse sukkerindtaget, det er især vigtigt for dem, med øget triglycerid-niveauer. Sukker bør begrænses til ikke mere end 8% af dine daglige kalorier. Hvis du er på en 2,000 kalorie kost, sukker skal bidrage med maksimalt 160 kalorier i din kost. Fordi sukker indeholder 4 kalorier per gram, betyder det ikke mere end 40 gram per dag. Grænse chokolade, hårdt slik, tabel sukker, marmelade, honning, desserter og sukkerholdige morgenmadsprodukter.

En Note om Drikkevarer

Ifølge American Heart Association, at mennesker, der indtager store mængder af drikkevarer, der indeholder tilsat sukker, har en tendens til at tage flere kalorier hele dagen, og få mere vægt end personer, der springer de sukkerholdige drikkevarer. Disse faktorer kan bidrage til at øge triglycerid-niveauer. Til at hjælpe med at holde dit triglycerid niveauer i ind, American Heart Association anbefaler, at mennesker, der på en 2,000 kalorie diæt forbruger ikke mere end 36 ounces sødet drikkevarer per uge.

Fruktose

Det er ikke bare tilsat sukker, du er nødt til at se, dog. Fruktose -- det naturlige sukker i frugt-også er forbundet med øget triglycerid-niveauer. Du må ikke skære frugt ud helt, men begrænse din fructose forbrug til 50 til 100 gram per dag. For reference, 1,5 ounce æske rosiner indeholder omkring 13 gram fruktose, en stor banan indeholder omkring 7 gram og en stor apple med huden indeholder omkring 13 gram.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære