Sund Kost >> Ernæring

Gør Sukker Spille en Rolle i Tilstoppede Arterier?

Skrevet af Andrew Potter; Opdateret: 06 December, 2018

Sukker er blevet en primær mistanke om hjerte-kar-sygdom, Type 2-diabetes og fedme. En undersøgelse offentliggjort i "Omløb" i 2012 fandt, at mænd, der drak en sukker-sødet drik om dagen havde 20 procent større chance for at have en fatal hjerteanfald sammenlignet med mænd, der kun af og til drak sukkerholdige drikkevarer. Og sukker-hjertesygdomme forhold gælder for kvinder såvel. Sukker kan være søde-men for meget kan være en dræber.

Fedme

Fedme og Type 2-diabetes er stærkt forbundet med hjerte-kar-risiko for sygdom. Tilsat sukker kan være en af de primære faktorer, der bidrager til fedmeepidemien i Usa. Sukker-sødede fødevarer og drikkevarer, der ofte har en uimodståelig smag, hvilket gør det vanskeligt at kontrollere portionsstørrelser. Og drikkevarer sødet med sukker forsøg ikke at fremkalde en følelse af mæthed, der fører til overforbrug. Kosten sukker er nemt konverteres af din krop i fedt. Så det sukker du spiser, kan vind op som fedt på din mave eller lår. Indtager sukkerholdige drikkevarer førte til, at en større chance for at udvikle Type 2-diabetes, selv når man kontrollerer for kropsvægt, ifølge en gennemgang artikel, der er offentliggjort i "Omløb" i 2010.

Blodets Lipid Niveauer

Kroppen fremstiller både "gode" og "dårlige" lipoprotein partikler. Det nyttigt partikler, high-density lipoprotein, hjælpe med at fjerne overskydende kolesterol fra omsætning, der henviser til, at skadelige partikler, low-density lipoprotein, udløser åreforkalkning og hærdning af arterierne. Tilsat sukker i kosten kan være metaboliseres i triglycerider. Triglycerid-niveauer er ubønhørligt forbundet med risikoen for hjertesygdomme. Triglycerider er pakket ind i meget low-density lipoprotein, som derefter omdannes til low-density lipoprotein, LDL. Øget sukker-indtag, og derfor fører til øget VLDL produktion, som igen fører til øget produktion af LDL-partikler. LDL kan blive oxideret, og sidder fast i blodkarrenes vægge, hvilket fører til en ophobning af plak og åreforkalkning.

Ernæring Spørgsmål

Overskydende sukker er for det meste findes i næringsfattige fødevarer. Virksomheder har udviklet fødevarer, der er snøret med tilsat sukker -- kører produkt salg, men ikke at fremme sundhed. Disse fødevarer omfatter pakket snacks, morgenmadsprodukter, slik og desserter, i tillæg til sodavand, sportsdrikke og andre sukkersødede drikkevarer. Problemet er imidlertid, strækker sig ikke kun til disse fødevarer, men også produkter ved hjælp af raffineret korn, kartofler og ethvert måltid, der er let nedbrydes til sukker i mave-tarmkanalen. Disse fødevarer spike dit blodsukker og giver for det meste tomme kalorier. De må ikke give nogen af hjerte-beskyttende forbindelser leveret af næringsstof-rige fødevarer, såsom frugt og grøntsager, herunder antioxidanter, fytokemikalier og vitaminer.

At Reducere Dit Indtag Af Sukker

American Heart Association anbefaler, at begrænse dit indtag af tilsat sukker skal ikke mere end 100 kalorier om dagen for kvinder og 150 kalorier om dagen for mænd. Sukker kan være vanedannende, så løber dit indtag af tilsat sukker, og i sidste ende eliminere det er ideelt. Reducere dit sukkerindtag ved at erstatte kost soda til almindelig sodavand og ved hjælp af kunstige sødestoffer. Også skære ned på mængden af sukker, som du kan tilføje i dine opskrifter-måske forsøger æblemos som en sukkererstatning og bruge krydderier til at tilføje smag til dine retter. Se for tilsat sukker på produkt etiketter, der kan være plettet på ingredienslisten under navne som fruktose, brunt sukker og honning.

Om Forfatteren

Andrew Potter er en registreret diaetetiker bor i Cincinnati. Han er uddannet fra University of Cincinnati med en Bachelor of Science i fødevarer og ernæring. Potter er også gennemført en diætetiske praktik og tjente en Master i human sciences fra Texas A&M University-Kingsville.

ADVERT

Mest populære