Sund Kost >> Ernæring

Ingen Tilsat Sukker Vs. Sukker Gratis

Skrevet af Becky Bell, MS, RD; Opdateret: 06 December, 2018

Med så mange krav udgivet den mad, etiketter, kan det være forvirrende at bestemme, hvilke produkter der er de sundeste. "Ikke tilsat sukker" og "sukkerfri" er populære udsagn om mad pakker, men de betyder ikke det samme. Ingen af disse vilkår nødvendigvis betyder, at en fødevare er sund, og du vil sandsynligvis nødt til at undersøge fødevarer mærket til at bestemme præcis, hvad der er i produktet.

Ingen Tilsat Sukker

Federal Food and Drug Administration regulerer, hvilke fødevarer der fremstiller kan gøre krav på en etiket. Ifølge FDA, angivelsen "uden tilsat sukker" kan kun anvendes, hvis ingen sukker eller sukkerholdige ingrediens, der er anvendt under behandlingen. Sukker-indeholder ingredienser, der er omfattet af denne standard omfatter honning, melasse, high-fructose corn sirup, malt, sirup og rørsukker sirup. For eksempel, nogle is, er mærket "ikke tilsat sukker", fordi de ikke er blevet sødet med sukker, men de er ikke sukker-frie, fordi de indeholder laktose, en naturlig mælk, sukker.

Sukker Gratis

FDA ' s retningslinjer, som kræver, at en fødevare skal indeholde mindre end 0,5 gram sukker per portion for at blive stemplet som "sukker fri." Dette omfatter naturligt forekommende former for sukker og enhver ingrediens, der indeholder sukker. Teknisk -, fødevare-produkt behøver ikke at være helt fri for sukker, så længe det opfylder per-servering krav. Mens halvt gram sukker er ret ubetydelig, holde dette i tankerne, hvis du planlægger at forbruge flere portioner af mad.

Kunstige Sødestoffer

"Sukkerfri" og "ikke tilsat sukker" ikke give dig nogen oplysninger om kunstige sødestoffer. Produkter, der er mærket enten af disse påstande på etiketten kan indeholde kunstige sødestoffer. Læs ingredienslisten til at identificere, hvilken slags sødestoffer, der er indeholdt i en fødevare. Aspartam, acesulfam kalium, saccharin, sucralose og neotame er eksempler på kunstige sødestoffer, der kan findes i sukker-eller ingen-sukker-tilsat fødevarer.

Konsekvenser

I henhold til MayoClinic.com for meget sukker i kosten kan føre til sundhedsmæssige problemer, som dårlig ernæring, vægtøgning, forhøjet triglycerider og huller i tænderne. Udsagn om indhold af sukker på en etiket, der kan hjælpe dig med at administrere din sukker indtag, men disse påstande ikke fortælle hele historien. Hvis en fødevare er mærket "sukkerfri" eller "ikke tilsat sukker", er det ikke ensbetydende med, at mad er lavt kalorieindhold eller kulhydrat gratis. Den bedste kilde til information på en fødevare etiket er ernæring fakta panel, som viser en liste kalorie indhold, total kulhydrat, og indholdet af sukker, samt en komplet liste af ingredienser.

Om Forfatteren

Becky Bell er en registreret diætist med erfaring inden for diabetes, kronisk nyresygdom og ernæring generelt. Bell har en Bachelor of Science i ernæring fra Olivet Nazarene Universitet og har en Master of Science i human ernæring fra University of Alabama.

ADVERT

Mest populære