Sund Kost >> Ernæring

Undersøgelser af Cayenne & Stofskifte

Cayenne er en sort af chili peber af arter Capsicum annuum, som omfatter jalapeno, poblano og serrano peber. Hotness af chili peppers er på grund af stoffer kaldet capsaicinoids, især capsaicin, som interagerer med sensoriske receptorer i din mund og i hele din mave-tarmkanalen. Chili peppers også indeholde mindre mængder af beslægtede stoffer kaldet capsinoids at interagere med den samme sensoriske receptorer, men må ikke medføre, at den varme fornemmelse. Undersøgelser viser, at capsaicinoids og capsinoids kan stimulere stofskiftet af fedtsyrer i dit fedtvæv, lever og muskel, øge væv produktion af varme og forårsage tab af væv fedt.

Mave-Tarmkanalen

Capsaicin og capsinoids binde sig til en sensorisk receptor-protein kaldet transient receptor potential vanilloid underfamilie medlem 1, eller TRPV1, som også kaldes capsaicin-receptor. Det er fundet på den ydre membran af celler i hele din krop, men i din mave-tarmkanalen, TRPV1-receptorer er forbundet med nerve fibre, der igen er forbundet med mange af kroppens væv. Aktivering af disse nervebaner efter at have spist cayenne eller andre chili peppers stimulerer nedbrydningen og afbrænding af fedt, samt produktion af varme i dit fedtvæv, lever og muskler.

Brunt Fedt

Din krop indeholder små mængder af specialiserede fedtvæv såkaldte brune fedt. Det er hovedsageligt spredt langs rygmarven og er ansvarlig for at skabe varmen, når du er udsat for kulde. Varmeproduktion i din brunt fedt kan øges ved at capsaicin og capsinoids gennem nerveforbindelser fra TRPV1-receptorer i din mave-tarmkanalen. En undersøgelse offentliggjort i April 2012-udgaven af "The American Journal of Clinical Nutrition" fandt, at energiforbrug i brunt fedt blev øget i forsøgspersoner givet en oral dosis af capsinoids og udsættes for lave temperaturer.

Hvid Fat

Det vigtigste site for lipid opbevaring i din krop er såkaldte white fedt, eller fedtvæv. En undersøgelse, der fremlægges i April 13, 2007 spørgsmålet om "Omsætning Forskning" fandt, at kosten capsaicin forhindrede udvikling af fedme i mus fodres med en fedtrig kost, og når capsaicin blev anvendt direkte til hvide fedtceller i en kultur, parabol, lipid produktion hæmmes. Desuden viser en undersøgelse offentliggjort i januar 2009 udgave af "The American Journal of Clinical Nutrition" rapporterede, at kosten capsinoids forårsaget en stigning i fedtforbrændingen og fedt tab i maveregionen af forsøgspersoner.

Frakobling Af Proteiner

Capsaicin, men ikke capsinoids, kan nå frem til andre væv i hele kroppen efter absorption fra din tarmen. Absorberes capsaicin, der direkte stimulerer TRPV1-receptorer i din lever, muskel-og fedtceller, som forårsager produktion af proteiner kaldet frakobling af proteiner, eller UCP. Når dette sker, fedtsyrer metaboliseres eller brændt til at generere varme. En nylig undersøgelse offentliggjort i April 2012-udgaven af "Pflugers Arkiv" fandt, at leveren triglycerid-niveauer blev reduceret i mus fodret med capsaicin på grund af øget UCP aktivitet. Stimulation af UCP-aktivitet forekommer også indirekte gennem nerveforbindelser mellem TRPV1 i din mave-tarmkanalen og din muskel-og fedtvæv.

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

Foto Credits

ADVERT

Mest populære