Sund Kost >> Ernæring

Gør Vi Gemmer Kalium?

Skrevet af Alicia Rudnicki; Opdateret December 27, 2018

Kalium er primært lagret i kroppens celler, herunder knogler. Men, det organ, der kun bevarer den mængde, der kræves for at fungere korrekt i øjeblikket. Kroppen ikke depositum kalium, som det gør, glukose, til fremtidig brug. I stedet, sunde nyrer skylle overskydende kalium, udskiller det i urinen. Nyre fejl kan skabe en tilstand, der kaldes hyperkaliæmi, der er en truende overflod af kalium i blodet. Lavt kaliumindhold, som kaldes hypokaliæmi, er også farligt.

Rolle af Kalium

Kalium er en elektrolytisk mineral, som leder elektricitet. Som den vigtigste positivt ladede ion i celler, der hjælper til at styre nervesystemet ved at sende nerve-beskeder i hele kroppen. Kalium hjælper også balance blod natrium niveau, aids hjerte funktion og fremme en korrekt sammentrækning af muskler. Symptomer på for meget kalium, som er en tilstand, der kaldes hyperkaliæmi, normalt ikke blive vist, indtil tilstanden er svær, i hvilket tilfælde af unormale hjerterytmer forekomme. I modsætning hertil symptomer af hypokaliæmi kan mærkes, før en alvorlig mangel på mineralet forekommer. Tegn omfatter muscle kramper, træthed og svaghed.

Sunde Kalium Opbevaring

Når sund, din krop gemmer 98 procent af kalium i celler og 2 procent i kredsløbssygdomme blod uden for cellerne. Kroppen trækker på kalium i celler, når det er nødvendigt. Men de fleste mennesker får så meget kalium fra deres daglige kost, at kroppen er normalt ikke behov for at låne og erstatte kalium fra cellerne. Nogle årsager til usunde ubalancer i lagret kalium omfatter nyresvigt, dårlig kost, over-tilskud og ekstrem anstrengelse.

Opbevaring Ubalancer

Højt eller lavt kalium opbevaring ubalancer, som normalt ikke forekommer i de fleste mennesker, men det betaler sig at være bevidst om deres årsager. Både hyperkaliæmi og hypokaliæmi kan være forårsaget af brug af diuretika. Den slags vanddrivende middel, som fører til et overskydende kalium-niveau, er en, der blokerer tab af kalium. Et vanddrivende middel, der er beregnet til at skylle overskydende natrium kan også oprette et lavt kalium-niveau, som udskiller de mineraler i urinen. Bortset fra vanddrivende bruge gået skævt, og nyresvigt, en anden almindelig årsag til høje kalium er over-forbrug af mineralsk gennem en kombination af kosttilskud og kalium rige fødevarer. I modsætning, en hypokalemic niveau, der kan opstå, når sygdom forårsager kraftig opkastning og diarré, eller når atletisk konkurrence kalium udvaskes på grund af overdreven sved. Så mange fødevarer, der indeholder kalium, at et lavt forbrug af mineralsk er sjældent årsag til hypokaliæmi.

Fødevarer, der Opbevares Kalium

Gode kilder i kosten af kalium omfatter en bred vifte af frugt, nødder og grøntsager. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, en bagt kartoffel -- spist hud-og alle – har en af de højeste niveauer af mineralet. 202-gram kartoffel har over 1.000 mg kalium. Bælgfrugter er også rige kilder til kalium. En kogt, ulagret kop pinto bønner, som vejer 171 gram, indeholder 746 mg. En mellemstor banan vejer 118 gram, tilbyder 422 mg kalium. Mandler give 206 mg per ounce, hvilket svarer nogenlunde til 24 nødder. Andre gode kilder i kosten omfatter melon, søde kartofler, spinat, vinter squash.

Om Forfatteren

Alicia Rudnicki Bibliotek Mix hjemmeside blander bog buzz for alle aldre. En gartner, skriver hun til California ' s Blomster ved Havet børnehave. Hun har en Bachelor i journalistik fra UC Berkeley, en Master of Arts i undervisningen fra CU Denver, og har undervist K-12.

ADVERT

Mest populære