Sund Kost >> Ernæring

Stevia Vs. Sucralose

Skrevet af Heather Burdo; Opdateret: 06 December, 2018

Sukker erstatninger som stevia og sucralose er ideelle for folk, der vil have noget sødt, men er nødt til at skære kalorier. Mens sukker erstatninger bør ikke erstatte vand, det er et bedre alternativ til sukker, for folk, der har diabetes. Stevia og sucralose kan virke, som om den samme ting, men de har deres forskelligheder.

Forskellige Kilder og Bruger

Ser man på hver sødemiddel vil vise dig, hvorfor hver enkelt bør bruges og behandles forskelligt.

Stevia - Denne erstatning er lavet ved at koncentrere søde stoffer, der er fundet i nogle frugter og blade. Stevia er normalt lavet af en sydamerikansk plante. Du kan finde det i sportsdrikke, diæt sodavand, og det kommer i små pakker, så kan du tilføje den til dine drinks derhjemme.

Sucralose - Hvad gør sucralose så søde, er en modificeret form af saccharose, som er sugar. Men det har ændret sig ved at tage ud brint-ilt grupper fra steder på saccharose molekyle og tilføje klor i stedet i deres sted. Klor findes i flere komponenter i fødevarer. Ændringen af sucralose molekyle er, hvad der giver sådan en meget sødere smag end tabellen sukker. Når du spiser, sucralose, de fleste af det passerer gennem kroppen uden at ændre. Derudover, sucralose forlader kroppen uden at bryde ned for energi.

Stevia og Sucralose Bruger

En anden forskel mellem disse to sødestoffer er, hvad de kan bruges til. Begge kan bruges til noget; men, man er bedre til madlavning end de andre, og en der er bedre for at tilføje til drikkevarer. Sucralose vil ikke miste sin sødme, når du sætter det i noget varmt, så det er det bedste til madlavning og bagning. Stevia er meget sød, og selv om det kan bruges til fødevarer, det er sødme, som gør den ideel til at tilføje, at drikke, især hvis du er trang til sukker.

Så, Hvilken En er Bedst?

Ifølge Mayo Clinic, hverken bør være forbruges i overskud, men for at tilfredsstille en sukker trang, så det kommer til at blive en personlig præference. Husk dog, stevia ville blive anset for at være et mere naturligt valg, hvis det er, hvad du sigter til. Stevia ikke er skadeligt for kroppen. Splenda eller Sucralose er ulempen er, at din krop kan absorbere klor atomer, som kan angribe de gode bakterier i din krop. Begge disse sødestoffer er muligheder for folk, der er nødt til at skære tabel sukker. De kommer til at påvirke alle forskelligt. Nogle mennesker med diabetes hævder, at det er fint, mens andre siger, det spidse deres insulin niveauer. Det er bedst at drøfte med din læge og se, hvad der kan give mest muligt udbytte for dig og din sundhedstilstand.

Om Forfatteren

Heather er en tekstforfatter og indhold strateg, der har specialiseret sig i sundhedssektoren. Hun har optrådt i det Gluten-Gratis magasin og har arbejdet med flere læger, tandlæger og kiropraktorer.

ADVERT

Mest populære