Sund Kost >> Ernæring

Gør Damp Broccoli Tage Væk Fiber?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Broccoli er nærende, om du spiser den rå eller dampet. Begge versioner essentielle næringsstoffer, herunder fiber, og er sunde måder at optage flere næringsstoffer i din daglige kost. Mens det er muligt at bryde ned fiber indhold i broccoli, når du kog det, kop for kop, kogt broccoli faktisk indeholder mere fiber end rå broccoli.

Rå Broccoli Fiber

En kop rå broccoli indeholder 2.4 gram fiber. Det svarer til omkring 9 procent af de 28 gram fiber kvinder under 30 år, har brug for hver dag, og næsten 10 procent af de 25 gram kvinder over en alder af 30 kræve hver dag. Det er 7 procent af de 34 gram fiber mænd under 30 år skal have hver dag, og omkring 6 procent af de 31 gram mænd, der er ældre end 30 brug for dagligt.

Dampet Broccoli Fiber

En kop kogt broccoli indeholder omkring 5 gram kostfibre. Selv hvis dampende broccoli forårsager en lille mængde af fiber til at forsvinde, det er ikke i store nok mængder til at sige, at dampende det får den til at være lavere i fiber end fersk broccoli. I virkeligheden, let damp broccoli hjælper med at bevare dens ernæringsmæssige indhold, Bastyr Center for Naturlig Sundhed noter.

Fakta Fiber

At øge mængden af fiber indhold, du spiser, er en måde at forbedre kvaliteten af din kost. Få masser af fiber opfordrer maven og tarmene til at arbejde effektivt på at fordøje din mad, og som kan skære din risiko for at få forstoppelse. Tilstrækkelige mængder af fiber kan også sænke din risiko for hjertesygdom. Tilføjelse af grøntsager, såsom rå eller dampet broccoli, at din kost er en måde at øge din fiber indtagelse. Ud over broccoli, tilføje en lang række andre frugter og grøntsager, samt fuldkorn, til din kost.

Servering Tips

Hak rå broccoli og kast det ind i en have salat eller tilføje det til kogt quinoa eller couscous. Makulere broccoli og tilføje det til sandwiches eller wraps eller bruge det til at erstatte din sædvanlige salat at lave en fiber-rige kastede salat. Top dampet broccoli med friske krydderurter eller krydderier eller støvregn det med sesam olie og drys den med krakket sort peber. Top dampet ris med dampet broccoli og et stænk af lav-natrium soja sauce som en anden måde at optage fødevarer i din kost.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære