Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Stivelsesholdige Korn?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Kulhydrater er en af de vigtigste kilder til energi for kroppen og den foretrukne kilde til energi for hjernen. Der er tre typer af kulhydrater: sukker, stivelse og fibre. Stivelse og fibre dannes, når sukker er kombineret sammen til mere komplekse strukturer. Korn er en af de vigtigste kilder til stivelse.

Eksempler på Stivelse

Alle korn er stivelsesholdige, herunder ris, havregryn, quinoa, bulgur, er hvede, rug, byg, amaranth, hirse, durra, triticale, vilde ris og cornmeal. Disse korn kan forbedres ved at fjerne de klid og kim til at øge deres holdbarhed, og de er ofte bruges til at lave bagværk, herunder brød, kiks, pasta, tortillas. Både korn sig selv og de produkter, der er fremstillet med dem, anses for stivelse eller stivelsesholdige fødevarer.

Mest Nærende Typer

Hele korn og fødevarer, der er lavet med fuldkorn er den mest nærende valg for stivelsesholdige korn. Fuldkorn indeholder mere fiber og flere vitaminer end raffineret korn og kan hjælpe med at nedsætte din risiko for fedme, diabetes, mave-problemer, højt kolesteroltal og hjertesygdomme. Se for fødevarer, der indeholder 100% fuldkorn, eller at liste en hel korn i begyndelsen af ingredienslisten.

Anbefalede Indtag

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture anbefaler, at du indtager ca 6 portioner af stivelsesholdige fødevarer eller gryn per dag, og at mindst halvdelen af disse kerner består af fuldkorn. En portion svarer til 1 ounce, en skive brød, 1 kop er klar til at spise korn-eller en halv kop kogte korn eller kogte korn.

Overvejelser

Hvordan du tilbereder stivelsesholdige korn-og hvad du tjener, med dem, der påvirker deres næringsværdi. Hel-hvede pasta serveret med tomat baseret sauce, der indeholder masser af ekstra grøntsager er sundere end pasta med alfredo sauce og korn koges og serveres uden tilsat fedt er sundere end dem, der er forberedt med overskydende smør eller olie.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære