Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Stivelse eller Simple Kulhydrater?

Kulhydrater spiller en central rolle ved at stimulere cellerne i hele kroppen, især din hjerne. Som sådan er de en vigtig del af din kost. Din krop får sukker fra nedbryde kulhydrater, du spiser hver dag. Kulhydrater har en tendens til at forårsage en masse forvirring, fordi videnskab opdeler dem i flere underkategorier, der forlader forbrugerne forvirrede. Stivelse og simple sukkerarter er to forskellige typer af kulhydrater. Den type af kulhydrater, du vælger at spise mest at spille en vital rolle i dit helbred.

Simple Kulhydrater 101

Videnskab klassificerer kulhydrater er baseret på antallet af sukker enheder til stede. Simple kulhydrater, der indeholder en eller to sukker-enheder. Monosaccharider er simple sukkerarter, der består af en sukker enhed, så som glukose eller fruktose. Disaccharider repræsenterer en anden underkategori af simple kulhydrater. Disse omfatter saccharose, lactose og maltose. Du får simple kulhydrater fra fødevarer såsom frugt, mælk, almindelig sodavand, sukkersødet drikkevarer og slik. Traditionelt udtrykket "sukker" refererer til monosaccharider og disaccharider.

Stivelse 101

Stivelse, der hører til polysakkarid underkategori, og indeholder en kæde af mere end 10 sukker enheder. Fordi stivelse, der ikke kan opløses i vand, din krop producerer enzymet amylase til at bryde dem ned for fordøjelsen. I din kost, du får stivelse fra vegetabilske fødevarer. Stivelse fungerer som en måde for anlæg til at lagre glukose. Eksempler på kosten stivelse omfatter kartofler, pisang, pasta, ris, brød, majs, vinter squash, græskar, bønner, bælgfrugter og ærter.

Hvorfor det er vigtigt

Simple sukkerarter, og nogle af stivelse øge blodsukkeret hurtigere end andre typer af kulhydrater. Det er vigtigt at forstå dette, hvis du har diabetes eller problemer med at kontrollere dit blodsukker. Hertil kommer, at selv personer uden diabetes har brug for til at begrænse deres indtag af simple sukkerarter. Normalt er denne anbefaling henviser til tilsat sukker, ikke dem, der findes naturligt i frisk frugt. Mens nogle stivelse, såsom bønner, er sunde, tilsat sukker, giver tomme kalorier, der er kalorier, som ikke bidrager til næringsstof indtag. Spiser for meget tilsat sukker er forbundet med flere sundhedsmæssige betingelser, herunder fedme, forhøjet blodtryk og forhøjet triglycerid-niveauer.

Anbefalinger for Stivelse

Stivelse, der er talt med som en del af din samlede kulhydrat indtag, som Institut for Medicin, som indeholder dietary reference indtag har ikke angivet en anbefaling for dem specifikt. Du bør indhente 45 til 65 procent af dine kalorier fra kulhydrater, ifølge IOM. Raffineret korn er en almindelig kilde til stivelse i den AMERIKANSKE kost. Stivelse fra hele korn fødevarer er sundere end raffineret stivelse. Af denne grund, er det bedre at vælge brune ris i stedet for hvide ris, samt hel-hvede pasta, hele korn korn og hele hvede brød, som er mere nærende stivelse end deres raffinerede kolleger.

Anbefalinger for Simple Kulhydrater

Når det kommer til simple sukkerarter, spise mere frugt og skære ned på sodavand, småkager, kager og slik. Disse er de vigtigste kilder til simple sukkerarter i den AMERIKANSKE kost, i henhold til American Heart Association. Kvinder bør begrænse deres tilføjet simpelt sukker indtag ikke mere end 100 kalorier, mens mænd bør begrænse deres indtag til 150 kalorier, anbefaler AHA. Dette svarer til 6 og 9 teskefulde sukker, hhv.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

Foto Credits

  • George Doyle/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære