Sund Kost >> Ernæring

Blæksprutte & Vitamin B12

For det meste, nogen fødevarer af animalsk oprindelse, herunder blæksprutte, der indeholder vitamin B-12. I virkeligheden, bare 3 ounces blæksprutte give næsten halvdelen af din daglige anbefalede indtag af B-12. Mens blæksprutte er rig på a-vitamin, er det ikke altid forberedt på en sund måde. Snarere end chowing ned på stegt calamari at få din B-12, vælge sundere madlavning metoder, der ikke er afhængige af en dyb fryer.

Hvorfor Du Har Brug For B-12

Vitamin B-12, har store roller i neurologiske og blod funktioner. Det styrker belægning omkring neuroner, der kaldes myelin kappe, så nerveceller kan sende signaler i hele din krop. B-12 opretholder også DNA og RNA inden for hver celle, aids i hormon-og enzym produktion og er afgørende for at nye dannelse af røde blodlegemer.

Mængden af B-12 i Blæksprutte

Tre ounce af rå blæksprutte indeholder 1.1 mikrogram vitamin B-12 -- omtrent halvdelen af de 2,4 mikrogram du skal komme hver dag, i henhold til Kontoret for Kosttilskud. Den eneste gang, du nogensinde vil have at det daglige B-12 indtag er, hvis du er en kvinde i din fødedygtige år. Når du er gravid, er du nødt til at få 2.6 mikrogram hver dag, der stiger yderligere til 2,8 mikrogram daglig, mens sygepleje. I disse tilfælde, B-12 i 3 ounces blæksprutte beløb til tættere på 40 procent af dit daglige behov.

Vitamin Overvejelser

Må ikke bekymre dig om at få alt for meget B-12 fra din kost, selv hvis du spiser en stor portion af squid hver dag. Vitamin B-12 er ugiftige og ikke er tilbøjelige til at forårsage alvorlige problemer, hvis du spiser en masse. De fleste næringsstoffer har en tolerable upper intake level, der er kendt som en UL, lade dig vide, hvor meget du kan sikkert forbruge. Fordi dit system udskiller ekstra B-12 via din urin, er det ikke giftigt i dit system, og ikke har en øvre tolerable indtag niveau.

Holder den Sunde

Squid er naturligt magert og lav i kalorier. En moderat 3-ounce del har mindre end 80 kalorier og kun 1,2 gram fedt. Men hvis du batter det og dyb steger det -- tror, calamari -- din sunde B-12-rige fødevarer pludselig giver dobbelt kalorier og fem gange så meget fedt. I stedet, svits din tjener i snit op blæksprutte med peberfrugter og løg i et strejf af olivenolie for at lave en hurtig og sund forret. Du kan også lade squid hele og kram den med krydret brune ris, quinoa eller couscous og bage det i ovnen. Men hvis du tørster den calamari tekstur, batter et helt stykke blæksprutte i vaske æg og rasp. Læg den på grillen til sprød det op, snarere end at deponere det i fedtet olie. Du vil stadig få din calamari tekstur uden drastisk at upping din fedt og kalorier.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære